IN ACEST ARTICOL:
Iata 3 aspecte care pot scapa si celor mai dedicate viitoare mamici:

Majoritatea viitoarelor mamici experimenteaza noi culmi ale fericirii datorita anticiparii; cel putin asa isi imagineaza toata lumea. In realitate, tot ce fac cele mai multe femei care urmeaza sa nasca este sa se documenteze si sa se documenteze din nou despre ce presupune sa fii mama, ce pasi trebuie sa urmeze, la ce capitole nu au voie sa dea gres sub nicio forma.

Cu toate acestea, sunt atat de multe aspecte noi incat nu poti, realmente, sa le stii pe toate. Iata 3 care pot scapa si celor mai dedicate viitoare mamici:


1. Gandeste-te ce vrei sa faci cu placenta. Dupa nastere, sangele placentar si placenta sunt considerate de majoritatea spitalelor deseuri; asa ca daca vrei sa recoltezi celulele stem, trebuie sa te pregatesti. Costurile totale ale recoltarii de celule stem din sangele placentar se incadreaza intre1000-2000 de euro. Poti alege sa pastrezi sangele la o banca de celule stem sau sa il donezi unei banci publice pentru a ajuta alte persoane bolnave. Sangele placentar contine celule stem care pot salva mai multe vieti, nu doar una singura.

2. Spune-i doctorului daca iti doresti ca proaspatul nascut sa fie spalat sau nu. Majoritatea spitalelor vor trimite bebelusul la spalat imediat dupa nastere. Dar in acel moment, pielea bebelusului este acoperita in vernix, o substanta care are rolul de a proteja copilul de infectii. Despre vernix s-a demonstrat ca are proprietati de amplificare a functiilor sistemului imunitar. Asa ca poate iti vei dori sa nu scapi de substanta asta imediat. In plus, baia poate sa scada temperatura corpului bebelusului, ceea ce inseamna timp prelungit pana cand copilul ajunge din nou in bratele mamei pentru beneficul contact piele pe piele, despre care studiile sugereaza ca are efecte uimitoare asupra relatiei mama-copil. Poti, asadar, sa comuunici echipei de doctori de la bun inceput sa amane baia pentru 24 de ore, vreme in care vernixul este complet absorbit de pielea nou-nascutului.

3. Pregateste-te pentru situatia in care va trebui sa-I refuzi copilului tau laptele matern. In general, bebelusii care au supt cu succes la san renunta cu greu la alaptat. Dupa varsta de 1 an se poate folosi orice varianta de lapte. De preferat sunt astfel de formule de lapte de crestere, deoarece sunt imbogatite cu fier si zinc, si sunt adaptate nevoilor copilasilor la aceasta varsta de a sustine sistemul imunitar. In general, copiii nu refuza tipul de lapte ci ideea de a nu mai fi alaptat. Cu timpul se va obisnui ca nu mai primeste lapte de la san si va accepta laptele din alte surse.

Un lucru e sigur - sa fii mama nu este usor atunci cand te asteapta un rollercoaster de decizii pe care trebuie sa le iei in numele viitorului celui mic. Partea buna este ca satisfactiile vin atat de repede incat orele de documentare responsabila si eforturile depuse, vor fi o simpla amintire.


Ce alte decizii ti se par la fel de important de luat inainte de a naste un copil?

Sursa foto: shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri