IN ACEST ARTICOL:
Trebuie sa incepem sa-i "antrenam" pe cei mici in acest joc al fanteziei. Vei fi surprins(a) sa afli cat de trasnite, originale si mature pot fi raspunsurile copilului tau!
un articol de Mirela Tiganas
Psiholog clinician specialist/psihoterapeut
______________________

Stiai ca 60% dintre meseriile/profesiile pe care le vor avea copiii nostri nici nu au fost inventate inca?

Stiai ca, la 5 ani, 90% dintre copii se incadreaza in categoria „foarte creativi?”

Stiai ca, la 7 ani, 10% dintre copii se incadreaza in categoria „foarte creativi?”

Stiai ca, intre 8 si 45 de ani, doar 2% dintre persoane se incadreaza in categoria „foarte creativi?”

Insusi Mihai Eminescu spunea demult ca „oamenii invatati, dar fara talent propriu, adica purtatorii stiintei moarte, mi-i inchipui ca o sala intunecata, cu o usa de intrare si una de iesire. Ideile straine intra printr-o usa, trec prin intunericul salii si ies prin cealalta, indiferente, singure si reci. Capul unui om cu talent este ca o sala iluminata, cu pereti si oglinzi. Din afara vin ideile, intr-adevar, reci si indiferente, dar ce societate, ce petrecere gasesc!”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să practici recunoștința și să apreciezi tot ce ai: Sfaturi simple și utile pentru îmbunătățirea calității vieții Horoscopul în detaliu al lunii Iulie 2024 pentru toate zodiile (Berbec – Pești): Previziuni personalizate în dragoste, bani, carieră și sănătate pentru cea de-a doua lună de vară, luna lui Cuptor Cum să te oprești din mâncatul compulsiv

Foto: Pressmaster / Shutterstock

Ei bine, se ridica in mintea noastra anumite intrebari: „Cum facem ca ideile pe care le vor intalni copiii nostri sa gaseasca „o petrecere” pe cinste in mintea acestora?”; ”Daca 60% dintre meseriile si profesiile de maine nici nu au fost inventate inca, cum vor putea face fata copiii nostri, cum se vor adapta ei la acestea si cerintele lor?”; „Daca doar in numai 2 ani procentul copiilor care se incadreaza in categoria „foarte creativi” scade cu 80%, cum putem face ca acest procent sa scada si ce factori determina o crestere atat de mare a acestui procent?

Dar, inainte de toate aceste intrebari, draga parinte, un lucru ramane foarte evident: copiii nostri sunt foarte creativi.

Numitorul comun al raspunsurilor tuturor acestor intrebari este creativitatea! Dar creativitatea este doar un concept foarte larg, greu de conceptualizat si masurat. Manualul de psihologie de clasa a x-a spune ca „creativitatea este o combinatie de insusiri psihice care, in conditii favorabile, poate conduce la generarea unor produse noi si de valoare pentru societate.” Destul de vaga aceasta definitie din care s-ar putea sa nu pricepem mare lucru.

50 de modalități simple pentru a-ți crește nivelul de fericire începând chiar de astăzi. Tips & Tricks pentru o viață mai fericită Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10 metode prin care puteți arde zilnic mai multe calorii Cum să ne hrănim sufletul în Postul Crăciunului

Ce inseamna sa fii creativ? Orice idee noua, creatie – fie ca se manifesta in arta, poezie, muzica sau stiinta- care este pur si simplu ALTFEL, care iese din tiparele cotidianului, care revolutioneaza un domeniu si care duce la progres este considerat creativ. Orice persoana care „produce” astfel de creatii este considerata creativa. Care este atributul creativitatii, atunci? Consider ca doar atributul „ALTFEL” este suficient pentru a putea descrie creativitatea. Dar cum putem gandi „altfel”, cum putem iesi din tiparele cotidianului? Cum ne putem desprinde de barierele impuse zi de zi? Cum putem face „ALTFEL” lucrurile?

Foto homepage: 2xSamara.com / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri