11. Daca copilul tau vrea sa vorbeasca, taci si asculta.
12. Mentine cat mai multe ancore de Securitate (continuarea relatiilor, ritualurile si mediul) cu putinta.
13. Aminteste-ti ca nimeni nu este in totalitate rau sau in totalitate bun. Fii sincer(a) cu tine in privinta punctelor slabe si punctelor forte ale fostului sot/sotie.
14. Nu fi prea tolerant cu copiii tai de teama sau in incercarea de a-i “cumpara”. Copiii au nevoie sa stea pana tarziu, insa au nevoie de odihna. Copiii vor bomboane, insa au nevoie de legume. Copiii isi exprima nevoile financiare, insa au nevoi emotionale. Da-le copiilor tai o mica cantitate din ceea ce vor si mult din ceea ce au nevoie.
15. Evita sa ii dai mesaje alambicate sau sperante false de reunificare a familiei.
16. Impartaseste amintiri bune, dar nu trai in trecut.’
17. Aminteste-ti sa ii spui copilului tau:
- Eu si mama ta/ tatal tau am hotarat sa divortam deoarece asa am crezut ca este mai bine pentru toata lumea
- Atat mama/ tatal tau, cat si eu te vom iubi intotdeauna. Dragostea pe care un parinte o are pentru un copil nu se sfarseste niciodata.
- Mama/ tatal si eu colaboram ca sa ne asiguram ca avem grija de tine.
- Mama/ tatal tau si eu avem o relatie speciala cu tine. Poti sa ne iubesti pe amandoi si sa nu simti niciodata ca acest lucru inseamna sa alegi intre noi, asa cum fiecare dintre noi te iubeste pe tine si fratele/ sora ta.
18. Divortul nu este un eveniment, ci un proces. Acorda-ti tie, fostului sot/ fostei sotii si copilului tau cel putin 2 ani pentru a va adapta.
19. Divortul in sine nu va distruge copilul. Reactia ta la divort este cea care are puterea de a le distruge mecanismele prin care ii pot face fata. Conflictele nesfarsite si parinti indisponibili emotionali care se poarta ca si cum ar fi adolescenti sunt adevaratii vinovati.
20. Fiecare copil are nevoie de cel putin un parinte iubitor, stabil. Este responsabilitatea ta sa fii acel parinte. Iar daca copilul tau este suficient de norocos sa aiba un parinte in plus – un parinte vitreg iubitor, bucura-te – deoarece niciun copil nu poate avea suficient de multi oameni care sa il iubeasca.
Sursa: https://ezinearticles.com.
Va recomandam sa cititi toate cele 50 de sfaturi ale expertei Elinor Robin AICI.
Foto homepage: worker / Shutterstock.com
Foto int: Victoria 1 / Shutterstock.com
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri