2. Evaluarea posturala. O data pe luna trebuie sa urmariti linia umerilor, a omoplatilor si a bazinului. Daca apar inegalitati, trebuie sa mergeti la un ortoped pediatru pentru diagnosticarea problemei si dupa la un fizioterapeut pentru o evaluare posturala de specialitate prin care acesta va urmari amplitudinea de miscare articulara si tonusul muscular ale copilului. Astfel, va putea concepe un program de kinetoterapie individualizat, menit sa corecteze postura si sa contribuie la o dezvoltare fizica armonioasa.
3. Sedintele de recuperare medicala. Daca se constata o tulburare posturala, medicul specialist poate recomanda recuperare medicala. Fizioterapeutul va personaliza un program de kinetoterapie si va urmari ca terapia realizata prin miscari specifice sa corecteze sau sa amelioreze afectiunea. De regula, kinetoterapia reprezinta una din cele mai eficiente solutii pentru tulburarile posturale de tipul cifozei, scoliozei sau a cifoscoliozei deoarece aceasta reuseste sa redea echilibrul la nivelul muscular.
In ultimii 20 de ani, patologiile la nivelul coloanei vertebrale sunt intr-o crestere alarmanta, durerile de spate fiind pe locul I ca incidenta la nivel mondial, depasind cu mult hipertensiunea arteriala (locul II) sau diabetul zaharat (locul III). De aceea trebuie sa avem grija de sanatatea copiilor nostri, constienti fiind de faptul ca durerile de spate pleaca din copilarie.
*Informatii oferite de Terapie pentru Miscare, studio de recuperare medicala ce abordeaza integrativ problemele pacientului prin utilizarea unor practici moderne precum: terapia Schroth, terapia Vojta, osteopatia, recuperarea uroperineala, drenajul limfatic, fizioterapia, stimularea electrica functionala, terapia Bowen, kinetoterapia, terapia manuala, kinesiotapingul, reeducarea posturala, crioterapia si masajul.
Pentru mai multe informatii, vizitati: www.terapiepentrumiscare.ro sau https://www.facebook.com/TerapiePentruMiscare/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară