IN ACEST ARTICOL:
De ce dragostea este asa de complicata si incarcata de sfidare?
De ce dragostea este asa de complicata si incarcata de sfidare? Raspunsul poate fi explicat prin "conceptiile MITH despre dragoste". Noi primim multe idei despre ce este si cum se dezvolta dragostea. Problema este ca aceste paradigme distrug dragostea adevarata. Aproape tot ce suntem invatati in acest sens nu este cu adevarat despre dragoste. In realitate noi suntem invatati despre nevoie, frica, judecata de sine, auto-negare, victimizare si apoi suntem invatati sa numim "dragoste" aceste lucruri.

Noi putem sa impartim aceste credinte si perspective despre dragoste in 5 paradigme pricipale ale dragostei care raman in joc in societatea noastra de azi. Aceste conceptii MITH ale dragostei precipita sfidarile pe care multi dintre noi le experimentam in legatura cu dragostea si relatiile - atat de tip romantic cat si neromantic.

Cele 5 conceptii MITH ale dragostei sunt:
1. Dragostea ca nevoie.
2. Dragostea ca risc.
3. Dragostea ca sacrificiu de sine.
4. Dragostea ca slabiciune.
5. Dragostea ca nisipul miscator.

Dragoste ca nevoie - dragoste ca risc.


V-ati intrebat vreodata de ce dragostea se simte asa de speriata? Ei bine, adevarul este ca dragostea nu este niciodata speriata, dar nevoia este intotdeauna. Unul din cele mai mari obstacole pentru a simti cu adevarat si a exprima dragostea este ca, in majoritatea timpului, multi dintre noi confunda dragostea cu nevoia.

Deseori noi retinem dragostea noastra, gandind: "ce se intampla daca eu o/il iubesc, si ea/el nu-mi impartaseste iubirea- sau ea/el o arunca la o parte, si ma respinge, etc?" Cand ne intrebam astfel, noi privim dragostea ca pe un targ: Eu iti dau dragostea mea, si tu imi dai dragostea ta in schimb. Si acest targ mai bine nu s-ar intampla, deoarece daca cel de la capatul celalalt al targului nu ne inapoiaza dragostea exact in modul in care dorim vom suferi: in interior, noi ne temem sa nu fim "raniti." Singura cale ca noi sa experimentam ranirea este de a ne rani noi insine, judecandu-ne pe noi insine. Iata felul in care gandim:

1. Eu te iubesc si eu iti spun aceasta.
2. Tu imi spui mie sa merg sa ma joc cu zmeul.
3. Eu cred doua lucruri: "Eu am lipsa de ceva de care am nevoie" si
"Trebuie ca nu este ceva in regula cu mine daca tu nu imi impartasesti dragostea".

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri