IN ACEST ARTICOL:
Dupa inceperea terapiei, diferenta dintre asteptarilor si posibilitatile copiilor poate sa aduca frustrare, nervozitate si poate cauza si mai multe probleme la nivel emotional pentru parinti.

Dupa inceperea terapiei, diferenta dintre asteptarilor si posibilitatile copiilor poate sa aduca frustrare, nervozitate si poate cauza si mai multe probleme la nivel emotional pentru parinti.

Pentru a veni in ajutorul dumneavostra, echipa AITA a realizat un mic ghid pentru parintii copiilor cu autism:

1. Cereti ajutorul

Sa ceri ajutorul intr-o astfel de situatie poate sa fie destul de dificil, mai ales la inceput. Sfatul nostru este sa nu ezitati sa cereti ajutor, pentru ca uneori oamenii din jurul nostru vor sa ne ajute, dar nu stiu cum.

2. Vorbiti cu cineva despre ceea ce va framanta.

Fie ca este vorba de o persoana specializata, un terapeut sau de o persoana apropiata, un prieten, este bine sa vorbiti despre dificultatile pe care le intampinati si despre ceea ce simtiti.

3. Luati in considerare participarea la grupuri de suport.

Poate sa fie foarte util sa ascultati oameni care trec prin situatii asemanatoare cu cea pe care o intampinati dumneavostra, dar si sa vedeti cum au procedat alte persoane in situatiile care va creeaza dificultate. Un grup de suport va ofera un bun prilej de a empatiza cu ceilati parinti, de a va elibera din punct de vedere emotional si de a va oferi increderea de a merge mai departe.

4. Este important ca din cand in cand sa luati o pauza.

Dupa cum spuneam mai sus viata cu un copil cu autism este plina de provocari, ceea ce o face sa fie destul de solicitanta de aceea aveti nevoie de timp pentru dumneavoastra, indiferent daca vorbim de timp personal sau pentru relatia de cuplu. Acest lucru va poate reface resursele si sunteti mai relaxat/a in a gestiona situatiile dificile.

5. Implicati-va activ in terapia copilului dumneavoastra.

Acest lucru o sa va ofere control asupra ceea ce stie copilul, veti sti ce trebuie facut intr-o situatie in care copilul manifesta un comportament nedorit. O sa va simtiti mult mai bine stiind ca luati parte la educatia copilului, veti putea observa cu mai multa usurinta progresele acestuia, iar relatia cu copilul va fi mult mai buna, mai stransa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri