6. Este foarte util sa participati la cat mai multe cursuri destinate parintilor.
in prezent exista foarte multe astfel de cursuri si workshopuri care au scopul de a va familiariza cu ceea ce inseamna autismul, dar si cu tematici diverse care va ajuta foarte mult pentru informatii si pentru a va crea o retea de suport. De exemplu: la AITA se organizeaza frecvent astfel de cursuri, gratuite, pentru parinti, dar si grupuri pentru fratii si surorile copiilor cu autism.
7. Informati-va in permanenta.
Este important sa va folositi de toate oportunitatile pentru a va informa cu privire la autism. Pentru a putea controla un lucru trebuie sa-l cunosti, astfel este important ca fiecare parinte, frate, sora, bunic/a sau alta persoana cu care copilul petrece timp sa cunoasca ce inseamna autism.
8. Implicati-va copilul in activitatile desfasurate zilnic acasa.
Generalizarea programelor din cadrul terapiei are loc acasa. Puteti exersa impreuna cu copilul dumneavostra motricitate fina atunci cand acesta pune clestii pe sarma sau puteti sorta obiectele pe categorii atunci cand aranjati tacamurile.
* Informatii oferite de Asociatia AITA (Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism)
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri