Sunt parintii nostri si le suntem datori cu multe. Cu o viata, cea pe care ne-au dat-o, si cu multe alte lucruri, pe care le-am invatat de la ei. Oricat de puternica ar fi insa afectiunea parintilor pentru copii, au insa acestia dreptul de a interveni in relatiile de iubire ale copiilor? Nu? Da? Daca da, cat de mult? Cat de putin? Pe lumeaemica.ro, in cadrul forumului, mai multi utilizatori au venit cu opinii interesante:
foreveryours: "Exista parinti care sunt foarte posesivi cu copilul lor. Fie nu au incredere in deciziile lui, fie isi doresc pentru el ceva mai bun decat ceea ce a ales deja. Cand acestia se baga in mod evident si cu incapatanare in viata copilului, ignorand maturitatea fizica a acestuia, situatia devine problematica si uneori se termina urat. Uneori, cand nu este foarte atasat sufleteste sau dependent de parinti, se termina cu refuzul copilului devenit adult de a-si mai intalni parintii vreodata. In concluzie, parerea mea este ca parintii ar trebui sa se implice in mod serios in viata copiilor doar atunci cand sunt solicitati".
greudegasit: "Din experienta, va spun ca ar trebui bagati si parintii in seama cand se impotrivesc unei relatii. Sunt mai maturi si vad lucrurile mai clar! Nu degeaba se spune ca dragostea e oarba. Dragostea chiar este oarba. Cu exceptia unor parinti patologici care vor doar sa isi tina copiii langa ei cu orice pret, parintii vor binele copiilor lor! Prin prisma experientei acumulate, ei "prevad" ce fel de sot va fi cel pe care il iubiti. Un parinte experimentat intuieste daca ginerele spre exemplu va fi pe viitor gelos, violent, incapabil sa isi pastreze sau sa isi gaseasca un serviciu etc. si e clar ca nu ar vrea sa aveti un astfel de sot! Si nici voi nu il veti mai vrea peste o perioada de timp dupa ce veti fi constatat ca parintii au avut dreptate. Intre timp insa, apare un copil care va leaga pentru totdeauna de acea persoana. Mai bine ascultati-va parintii, ei vor doar sa va scuteasca de suferinta. Credeti-ma, parintii stiu mai bine ca voi."
belthazor 78: "Parintii pot fi doar fericiti sau tristi pentru copiii lor sau cel mult sa ii sfatuiasca. Daca se depasesc aceste lucruri si se incalca o limita, acest lucru denota rea vointa din partea parintilor. Fiecare are dreptul la o alegere libera pentru a fi fericit si dreptul de a face alegeri gresite".
roshe: "Intr-adevar, unii parinti pot deveni egoisti si dintre acestia fac parte si cei care dau nastere copiilor doar pentru <a avea cine sa-i ajute la batranete>. Copiii nascuti din dragoste nu cred ca trec prin asemenea episoade. Da, exista egoism si gelozie si in randul parintilor fata de proprii copii sau, mai bine zis, fata de partenerii acestora".
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate