IN ACEST ARTICOL:
Iata 4 motive gresite pentru care ne indragostim si "credem" sau "ne-am convins" ca iubim.

Fuga de problemele cotidiene– Nu putini sunt cei care incep o relatie doar pentru a evita confruntarea directa cu ceea ce se intampla in viata lor. Nu putini sunt cei care cred ca iubirea este cea in numele careia uiti de ceea ce exista rau si bun in viata ta si cea care le rezolva pe toate. Multi sunt cei care se amagesc ca daca din viata lor lipseste pasiunea, entuziasmul si inflacararea, un partener le poate aduce. Daca pana acum nu ai gasit un scop si un sens vietii tale si nu esti impacata cu tine insati si cu ceea ce esti si ai in viata, chiar crezi ca iubirea va schimba radical situatia? Cand te vei trezi din nou singura, te vei intoarce din nou la viata ta si la problemele tale. Iubirea inseamna mai mult decat ingroparea problemelor si pretext de a fugi din fata lor.

Constrangerea de “a fi in randul lumii” – Nu fiti uimiti, inca se intampla si in zilele noastre. Ne lasam influentati de societate si de rolurile pe care aceasta le-a asumat pentru noi. Pe masura ce inaintam in varsta si toti cei de seama noastra se casatoresc, intemeiind o familie, se creeaza o presiune psihologica si apar anumite frustrari. Ceasul biologic al multora dintre noi ticaie in functie de cum il potrivesc ceilalti. “Oare nu este timpul sa ma asez si eu la casa mea?” "Oare este ceva in neregula cu mine daca nu fac asta?" Multi isi adreseaza aceasta intrebare si isi raspund casatorindu-se cu o persoana care isi doreste acelasi lucru de la viata. Daca nu vrei ca peste cativa ani sa sfarsesti intrebandu-te ce cauti intr-o casnicie in care nu exista iubire, mai bine mai astepti si cauti. Copiii si “asezarea in randul lumii” nu pot tine laolalta doua persoane pentru totdeauna.

Retrairea rolurilor din copilarie – Psihologic vorbind, unii dintre noi se simt confortabil si in singuranta intr-o relatie mai ales atunci cand se gasesc retraind rolurile pe care le interpretau in copilarie. Copil fiind, simteai nevoia sa fii protejat si sa lasi pe altii sa aiba grija de tine? Multi se asteapta la acest lucru si de la partener si de la actuala relatie. In copilarie, obisnuiai sa faci pe adultul si iti placea sa joci rolul mamei sau al tatalui, avand grija de ceilalti? Poate ca asta urmaresti si acum. Nevoile emotionale ale copilariei exista si la maturitate. Si la maturitate, multi se afla in cautarea unei persoane de care sa depinda sau care sa depinda de ei. Trebuie doar sa te cunosti foarte bine si sa deschizi bine ochii atunci cand iti alegi un partener pe care sa-l ai alaturi o viata intreaga.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri