15 Ianuarie 2020 publicat în Familie 15 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Divortul poate reprezenta o trauma foarte greu de trecut pentru un copil daca parintii nu stiu cum sa se comporte corect cu el.

Divortul poate reprezenta o trauma foarte greu de trecut pentru un copil daca parintii nu stiu cum sa se comporte corect cu el. De aceea, am sa incerc sa ofer cateva elemente estentiale pentru a minimaliza cat mai mult trauma copilului.

Descopera aici tot ce ai nevoie pentru copii si parinti.

1. Partenerii divorteaza din calitatea de sot/sotie, insa nu si din rolul de parinte. Rolul de parinte trebuie jucat in continuare de ambii parteneri conform unui plan, pe care este bine sa il construiasca cu ajutorul unui psiholog.

2. Indiferent care sunt motivele divortului, certurile, sandalurile, reprosurile nu trebuie sa aiba loc de fata cu copilul. Din punctul meu de vedere, daca exista anumite probleme pe care cuplul nu le poate depasi decat prin divort, cel mai bine ar fi, pentru ambii parteneri, separat, sa mearga la un psiholog.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Rugăciunea de dimineață - Ghid complet pentru începerea zilei prin rugăciune de dimineață scurtă Viermi și paraziți intestinali la copii Nașterea în apă – beneficii și contraindicații
Foto: By Oksana Mizina /Shutterstock

 3. Santajul emotional prin copil sau opiniile negative legate de partener/a nu trebuie sa ajunga la urechile copilului. Oricat de tensionata ar fi situatia, incercati sa mergeti intr-un loc public pentru a va exprima opiniile. Aceasta strategie va feri copilul de stresul de a-si vedea parintii certandu-se si va va putea ajuta si pe voi sa comunicati mai moderat, dat fiind faptul ca sunt si alte persoane straine de fata.

4. Ce ii comunicam copilului? Ii puteti spune ca doriti pentru o perioada sa locuiti separat, iar el va putea merge oricand la parintele care pleaca.

5. Daca divortul se datoreaza aparitiei unui alt partener, acesta poate fi introdus in viata copilului putin cate putin, pentru a se obisnui cu ideea ca unul dintre parint, are o alta relatie.

6. Stabiliti clar un program legat de interactiunea ambilor parinti cu propriul copil. Acest plan trebuie sa plece de la nevoile copilului si cum pot fi ele cel mai bine satisfacute de ambii parinti. Astfel, va puteti completa ajutandu-va copilul si facandu-l sa inteleaga ca ramaneti prieteni de dragul lui.

Piureuri pentru bebeluși – ghid complet și rețete Îngrijirea părului – măști de păr naturale și eficiente Igiena adolescentului – sfaturi și recomandări

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri