Dacă ești pe cale de a deveni mama și ființa din pântece te fascinează încă dinainte de a o cunoaște, dar activează în tine și cele mai mari temeri, nu trebuie să te îngrijorezi; este un proces absolut firesc. Bebelușii sunt fragili, au nevoie de multă atenție, schimbă radical existența și prioritățile părinților și e normal să crezi că nu faci față sau că nu ești pregătită să îți asumi noul rol de părinte.
Potrivit psihologului și clinicianului Thomas Gordon, autorul bestsellerului „Părintele eficient”, părinții depășesc starea de îngrijorare dacă își iau câteva măsuri care să le dea încrederea și siguranța că dețin controlul asupra unei situații noi.
În acest articol, venim cu câteva recomandări care îți pot fi utile:
Economii
E bine ca, după ce se naște copilul, dar chiar și înainte de venirea lui pe lume, să iei în considerare posibilitatea de a economisi bani în depozite bancare, eventual să-i deschizi un depozit pe numele lui, imediat după naștere. Ar putea accesa banii la vârsta majoratului, atunci când va pleca la facultate, poate chiar într-o altă țară. În alte țări, cum ar fi Statele Unite ale Americii, această practică reprezintă deja o tradiție, dar și o dovadă de normalitate.
E adevărat, mai ales dacă mai ai de achitat o rată la bancă pentru locuință, de exemplu, îți va fi greu să pui bani deoparte, dar puiul tău te va motiva foarte mult și vei căpăta energie să muncești și mai mult. În plus, în general, după petrecerile care îl au ca protagonist - botez, aniversarea de un an - poți să valorifici darurile de la cei dragi care pe lângă hăinuțe, jucării și scutece, cuprind și bani.
Kit de recoltare celule stem
Grija pentru micuțul tău ce ți se formează în pântece începe din momentul în care afli că ești însărcinată. Nici nu e de mirare că faci planuri, te gândești la fericirea lui pe termen lung, vrei să îi asiguri absolut tot ce are nevoie încă dinainte de a-l ține în brațe. Dincolo de toate astea, e absolut normal ca prioritară să fie sănătatea lui.
În acest sens, poți să achiziționezi la venirea lui pe lume un kit de recoltare celule stem. Celulele stem extrase din sângele placentar din cordonul ombilical pot fi folosite ulterior pentru tratarea a 70 de boli neurologice, oftalmologice, ortopedice și hematologice. În plus, în caz de nevoie, copilul tău poate beneficia de tratamente în care se folosesc celule stem de la 18 luni, până în jurul vârstei de 65 de ani. În fiecare an, va trebui să achiți o sumă modică pentru a acoperi costurile de depozitare și de păstrare a celulelor în bănci speciale.
În România, primul copil care a beneficiat de un transplant de celule stem recoltate din cordonul ombilical, la naștere a fost Anastasia, o fetiță născută în 2011, diagnosticată cu tetrapareză cerebrală infantilă și tratată în Polonia. În 2020, micuța de nouă ani s-a recuperat semnificativ.
Poate faci din categoria acelor părinți care și-ar ține copilul sub un clopot de sticlă pentru a-l proteja de suferință, boli și alți factori negativi, metoda nu ar fi una etică, în ciuda bunelor intenții. Tot ceea ce poți face este să-ți iubești puiul și să îl ajuți să construiască ceva frumos, cum ar fi o personalitate veselă și un viitor promițător. Tot acest proces nu ar fi posibil în lipsa unei stări optime de sănătate.
Sursă foto: By Rawpixel.com /Shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri