IN ACEST ARTICOL:
Simona Sora scrie intr-un numar recent al revistei Dilema Veche, o cronica a cartii �Nasterea. Istorii traite�, coordonata de catre Mihaela Miroiu si Otilia Dragomir si recent aparuta la Polirom, in care mai multe femei remomereaza istoria nasterii copiilor lor.

Un alt exemplu foarte edificator care arata ca nasterea, pentru multe femei nu este acel moment mult asteptat, special, chiar magic, in ciuda travaliului istovitor, este povestea aducerii pe lume a lui Vlad, pe care o mamica o relateaza pe blogul „Jurnal de sarcina in doi”. Povestea ei pare mai degraba un cosmar. Este de fapt o realitate pe care o traiesc multe femei din cauza unui sistem medical neinteresat de problemele lor. „Nu a fost numai greu, a fost si urat. Lucrurile grele devin frumoase daca stii cum sa le iei. Nasterea poate fi foarte frumoasa tocmai pentru ca e foarte grea. Continui sa cred asta si sa sper ca o sa pot odata sa nasc asa cum simt eu ca se poate. Deocamdata simt doar frustrarea unui lucru firesc, frumos si important transformat in ceva urat si degradant”, scrie mama lui Vlad. Urmeaza apoi detalii emotionante despre ceea ce s-a dovedit a fi un film sinistru, intr-un moment ce trebuia sa fie atat de special pentru o femeie.

"Nasterea este in fond tratata ca o boala, iar femeia in travaliu precum o bolnava", scrie Tudorina Mihai iar, fara indoiala, aceste lucruri trebuie sa se schimbe. "Aceasta abordare este in curs de schimbare in tarile civilizate, in special in tarile nordice si anglo-saxone, dar din ce in ce mai vizibil si in tarile latino-americane. In aceste tari, nasterile au inceput sa fie tratate ca procese naturale care trebuie lasate sa se desfasoare cu interventii medicale minime, intr-un mediu prietenos, in prezenta partenerului si a persoanelor dragi gravidei, scrie aceeasi Tudorina, pe blogul ei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri