Bonus – “Publica si tu!”
Si mai e ceva! Parintii ar trebui sa stie ca Muzeul National de Arta Contemporana al Romaniei, desfasoara in perioada 23.01 – 3.10.2010, un proiect special pentru copii, care ii invata sa devina graphic designeri. Programul este conceput de Muzeul National de Arta Contemporana in colaborare cu Graphic Design Museum din Breda, Olanda si se adreseaza copiilor din grupa de varsta 8-14 ani. (Curator: Marieke van Oudheusde)
Cum se desfasoara?
Copiii descopera ce anume este grafic designul, de ce este necesar pentru obiectele care ne inconjoara. Ce semnificatie pot avea literele si culorile? De ce o cutie de lapte are culoarea albastra si nu violet? Ce sugereza mai multe tipuri de litere pe un afis de film?
La MNAC , copiii publica singuri si lucreaza ca designeri. Fiecare copil care viziteaza muzeul primeste o mapa de lucru care-l ajuta atunci cand se ocupa de tema/design.
Cum se procedeaza? Copiii sunt primiti intr-un spatiu special amenajat in muzeu, unde un asistent/educator/cadru didactic le ofera o scurta prezentare si le da mapa de lucru. Apoi copiii se apuca de treaba. In spatiu, lucrarea lor este publicata pe perete si pe panourile publicitare. Copiii isi pot alege fonturile, culorile, pictogramele si formele pentru designul lor. Prefera sa publice lucrarea digital? Foarte bine! Un perete este rezervat pentru proiectii. Copiii se aseaza la un computer, aleg formele, culorile si literele dintr-o banca de imagini, fac un design si il publica pe internet.
Mapa de lucru – plina de surprize – poate fi luata acasa, desigur!
Expozitia poate fi vizitata impreuna cu toata clasa, cu programare, dar copiii sunt bineveniti si individual.
Participantii invata in mod interactiv principiile de baza ale designului grafic. Ei exploreaza, in special atunci cand lucreaza, modul in care se realizeaza grafic designul si modul in care folosirea diversa a culorilor, formelor si fonturilor influenteaza designul. Culori si forme diferite transmit mesaje diferite.
„Publica si tu!” este un mediu atractiv de a invata, in care principiile de baza si functionalitatea grafic designului sunt explicate prin exemple usor de inteles, in combinatie cu activitati (de grup). Acestea sunt legate de experienta si stadiul de dezvoltare cognitiva a copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani.
Atelierele au loc in fiecare sambata de la ora 11.00, cu inscriere la tel.: 021 3189137 sau prin e-mail: [email protected], [email protected].
Foto fr si main: Hepta.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară