Pune accent pe abilitățile lui
Primul lucru esențial, pentru buna dezvoltare a copilului tău, este să fii alături de el. Dincolo de asta, va trebui să-i valorifici cât de mult posibil abilitățile.
În primii ani de viață, se pot observa abilități care se pot transforma în adevărate pasiuni și, mai târziu, chiar într-un job. Sunt destui părinți care omit importanța acestora.
Prin urmare, încurajează-ți copilul să se manifeste și oferă-i resursele necesare, indiferent dacă sunt abilități creative, sportive și așa mai departe. Totodată, îți recomandăm să îl susții în ceea ce îi place să facă, nu în ceea ce vrei tu să facă. În acest mod, copilul tău își va dezvolta o personalitate unică, cu o puternică încredere de sine, ce îl va ajuta în viitor.
Sprijin financiar cât mai bun
Poate fi pe termen scurt, în timpul ciclurilor de învățământ pe care le parcurge, dar și pe termen lung, atunci când ajunge la majorat.
În prima situație, vorbim de un sprijin financiar obligatoriu, ce face referire la bani pentru haine, alimentație, rechizite și alte nevoi. Sunt cheltuieli de bază, pe care nu ai cum să le eviți. Tot în această categorie intră și banii de buzunar ai copilului.
În cel de-al doilea caz, ai opțiunea unui sprijin financiar facultativ, respectiv un depozit copii. Astfel, dacă vrei să strângi economii pentru copilul tău, este o soluție optimă ce poate veni cu diverse avantaje, precum dobândă flotantă sau bonusuri la dobândă. Un lucru este sigur, vei face un pas important în asigurarea unui viitor financiar mai stabil. Sumele economisite pot fi retrase și folosite de copil la vârsta menționată în contract.
Asigură-te că primește educație financiară
Sprijinul financiar nu este suficient fără o educație financiară minimă. Așadar, este esențial să îi explici copilului tău, în funcție de vârsta la care se află, importanța și rolul banilor.
Educația financiară începe treptat, odată cu alte lucruri simple și de rutină din viața noastră, iar cel mai eficient mod de înțelegere stă în puterea exemplului. Dacă are vârsta potrivită, puteți discuta despre plata facturilor, care este bugetul lunar al familiei și cum se pot economisi bani pentru cumpărarea bicicletei dorite, spre exemplu.
În plus, dacă ai un copil, vei avea o și mai mare responsabilitate financiară în ceea ce privește situația veniturilor, respectiv controlul cheltuielilor de zi cu zi. Practic, este un moment potrivit să aplicați împreună strategii de educație financiară.
Gândește-te la o asigurare de viață
Există pe piața asigurătorilor o serie de opțiuni de asigurare pentru evenimentele nefericite care pot apărea la un moment dat. Unele conțin inclusiv un plan financiar bine pus la punct, în care cel mic va primi o sumă garantată la finalul asigurării.
Dacă crezi că asigurarea de bază nu este de ajuns, poți adăuga și acoperirea unor servicii medicale mai complexe, precum intervenții chirurgicale sau diagnosticarea unor boli grave.
Poți recolta celule stem la naștere
Încă de la nașterea copilului tău poți alege să te preocupi de sănătatea acestuia. Procedura de recoltare a celulelor stem din sânge și țesutul cordonului ombilical este o investiție pentru viitorul medical al copilului și chiar al întregii familii.
Pe scurt, celulele stem, datorită proprietăților unice, se pot utiliza în diverse tratamente medicale. Mai mult decât atât, pot salva viața și unui membru din familie în cazul unor afecțiuni medicale grave. Procedura de recoltare este simplă și sigură, iar în urma analizei probelor, celulele stem se pot valida pentru a fi stocate pe termen nedeterminat.
În concluzie, părinții își doresc să aibă copii sănătoși și cu un viitor stabil. Dacă acesta este și visul tău, ține cont și de modalitățile tocmai prezentate mai sus.
Sursă foto: Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară