16 Februarie 2024 publicat în Familie 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Rujeola este o afectiune virala infectioasa cauzata de un virus de tip ARN. Virusul rujeolic face parte din familia paramixovirusurilor, genul morbillivirus si este contagios.

Rujeola face parte din aceeasi familie in care sunt incluse si cele mai multe dintre virusurile respiratorii si se transmite in mod similar, prin tuse si stranut. Mai este cunoscuta si sub denumirea populara de “pojar” si este adesea confundata cu rubeola, afectiune cauzata tot de un virus de tip ARN, care face insa parte din familia togaviridae, genul rubivirus.

Desi este o boala a copilariei, rujeola poate sa apara si la maturitate, fiind o infectie virala foarte contagioasa. Afla tot ce trebuie sa stii despre rujeola, simptomele acesteia si tratamentele corespunzatoare:

Cum se manifesta rujeola: semne si simptome ale virusului rujeolic

Rujeola se transmite prin saliva si secretii nazale. Virusul rujeolic nu rezista in aer mai mult de doua ore si este sensibil la caldura, ultraviolete si solutii de curatare, insa poate supravietui perioade indelungate la temperaturi scazute, de pana la -70 de grade. De aceea, cele mai multe epidemii de rujeola au loc in sezonul rece.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce face ca o boală rară să fie rară? Rubeola în sarcină Varicela: Simptome, Complicații și Prevenire

Perioada de incubatie variaza intre 7 si 18 zile. Perioada in care virusul este contagios si nu prezinta simptome variaza intre 2 si 4 zile; acesta continua sa fie contagios si in urmatoarele 5-7 zile dupa aparitia simptomelor, insa in cele mai multe cazuri, pacientul este deja izolat in acest interval.

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: Prostock-studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri