Puseele de crestere
Nu e un concept familiar pentru tine si te intrebi cum sa recunosti un puseu de crestere? Nu ai cum sa il ratezi pentru ca toti bebelusii trec prin aceasta etapa.
In timpul puseului de crestere, bebelusul devine mancacios si plangacios si vrea sa isi petreaca intregul timp atasat la san. Este felul sau de a-ti influenta corpul sa produca mai mult lapte, pentru ca el sa creasca mai mult si mai repede. Asadar, priveste aceste perioade dificile cu optimism si aminteste-ti ca nu dureaza decat cateva zile!
Colicile
Debutul colicilor coincide, in general, cu primul puseu de crestere – asadar s-ar putea sa fie greu sa le deosebesti. Dar nici nu e important!
Specialistii spun ca bebe are colici atunci cand plange neconsolat si fara un motiv aparent (foame, sete, vreun alt disconfort). Colicile debuteaza in jurul varstei de 3 saptamani si pot tine pana pe la varsta de 3 luni, dupa care se estompeaza si dispar.
Unii pediatri cred ca ele sunt determinate de dureri abdominale. Altii considera ca e vorba despre o suprastimulare a sistemului nervos. Indiferent cine are dreptate, leganatul, atasarea la san si zgomotul alb sunt trei dintre cele mai eficiente remedii.
Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro
Foto: Max Topchii /Shutterstock
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?