Ce-i drept, chiar și cel mai liniștit și cuminte copil din lume nu poate fi mereu un îngeraș. De aceea, am conceput un plan de călătorie cu copiii care ar trebui să ajute orice părinte care plănuiește să se îmbarce pentru prima oară în avion cu micuțul.
Planificarea face ca vacanța să fie cu 50% mai ușoară
Pentru orice părinte, ieșirile cu cel mic necesită un minim de planificare. Fie că vorbim de o ieșire la parcul de joacă, fie că ne mergem în vizită la bunica, geanta sau ghiozdănelul cu gustări, apă și jucării trebuie să fie mereu pregătit.
În cazul călătoriilor cu avionul, la fel, este necesară puțin mai multă planificare. Începând de la destinația călătoriei, trebuie să fim atenți să alegem un loc potrivit pentru familii cu copii. Acest lucru ne asigură că vom avea activități atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, iar toată lumea se va întoarce acasă mulțumită.
Evitați zonele cu drumeții periculoase sau orașele la mare cunoscute predominant pentru petreceri și muzică pe plajă. Deși acest lucru s-ar putea să nu vă afecteze prea mult dacă aveți cazarea mai departe de acele zone, există întotdeauna riscul ca petrecăreții să-și facă simțită prezența în orele matinale ale dimineții.
Nu uitați să vă pregătiți din punct de vedere financiar pentru orice situație neprevăzută. În caz de îmbolnăvire sau de o epidemie, este bine să aveți resursele necesare pentru a vă putea ajuta micuțul să depășească orice situație.
Alegeți o cazare potrivită pentru vârsta copilului. Casele de vacanță cu ieșire directă la plajă sună ca un vis pentru oricine iubește marea. Însă, dacă copilul este mai curios și îi place să se aventureze în toate locurile posibil, alegeți, mai degrabă, un loc mai securizat. O cameră de hotel verificată poate fi o opțiune mai bună de cazare.
Pregătirea bagajului pentru cei mari și cei mici
Photo by Gustavo Fring /PexelsOdată ce biletele de avion au fost cumpărate și cazarea a fost rezervată, următorul pas este reprezentat de pregătirea corectă a bagajului. În general, copiii au dreptul la un bagaj de mână gratuit care poate fi fie un ghiozdan, fie un trolley. Folosiți-vă de acesta pentru a împacheta articolele esențiale pentru copilul dvs. pentru cel puțin o zi în plus.
De ce o zi în plus? Ei bine, călătoritul cu avionul poate avea câteva puncte negative. De cele mai multe ori, vom întâlni situații în care zborul este întârziat sau anulat, iar acest lucru trebuie luat în considerare. Împachetând haine și gustări în plus vă asigură că sunteți pregătiți pentru orice eventualitate. Apropo, știați puteți fi compensați pentru un zbor anulat sau întârziat?
Aveți dreptul să obțineți despăgubiri pentru zbor anulat în care compania aeriană este responsabilă.
De asemenea, nu uitați de gustările pentru cei mari și cei mici. Aveți dreptul să împachetați mâncare de acasă fără probleme. Fie că vorbim de sandwich-uri, prăjituri de casă, biscuiți sau fructe și legume, le puteți pune în bagajul de mână al copilului fără nicio problemă. Singura restricție pe care trebuie să o considerați atunci când pregătiți mesele pentru zbor este limita de 100 ml pentru lichide. Așa că, dacă doriți să luați iaurturi sau piureuri de fructe, asigurați-vă că sunt în ambalajul potrivit.
Cum supraviețuim cu zborurile lungi și copii obosiți
Regula de bază a călătoritului cu copiii este menținerea rutinei. Astfel, mesele ar trebui să fie la ore similare cu cele de acasă, orele de somn, precum și orele de joacă. Pentru a avea un copil mai liniștit în avion, recomandăm ca înainte de îmbarcare să vă plimbați cât mai mult ca acesta să obosească și să poată dormi în aeronavă. Însă, pentru orele când este treaz, încercați să folosiți jucării care nu fac mult zgomot, pentru a nu-i deranja pe ceilalți pasageri.
Pentru copiii care deja au trecut la dispozitive mai avansate, precum tableta sau telefonul, nu uitați să descărcați desenele animate în dispozitiv, iar jocurile pe care le puneți la dispoziție să funcționeze și fără acces la internet.
Implicați copiii în călătorie
Stresul călătoriei ne poate face să uităm că poate acesta este primul zbor al copilului și că nu înțelege ce se întâmplă la fiecare pas. Încercați să comunicați cu el și să-i explicați ce se întâmplă în jurul său. Explicați ce se întâmplă la controlul de securitate, scopul biletelor de avion, cum de bagajele lăsate în aeroport ajung în avion. Aceste lucruri vă vor implica copilul în călătorie, iar el nu se va simți nestingherit sau neglijat. În plus, sunt șanse mari să nu se sperie dacă i se explică ce urmează să se întâmple.
Concluzie
Călătoritul cu avionul poate fi o provocare pentru orice părinte, însă nu este imposibil. Cu puțină pregătire și comunicare aveți șanse să aveți o călătorie plină de amintiri frumoase alături de cei dragi.
Nu uitați să împachetați toate cele necesare, să luați gustări de acasă și să aduceți cu voi obiecte de divertisment pentru cei mici. Indiferent de vârsta pe care o au, este o experiență inedită pentru ei și se merită puțin efort în plus pentru a o face memorabilă!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară