29 August 2024 publicat în Familie 8 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Atunci când îți pregătești copilul pentru școală, ai mai multe lucruri de făcut. Deși vrei să fructifici timpul petrecut împreună, unele dimineți pot deveni agitate. Pentru aceasta, câteva detalii te vor ajuta să profiți de momentele matinale, chiar și atunci când apar întârzierile inevitabile.

Am pregătit pentru tine 5 sfaturi practice care te vor ajuta să-l îndrumi pe cel mic pentru a se organiza mai ușor.

1. Începe cu lucrurile pentru școală

Vei câștiga timp dacă îl vei ajuta să pregătească înainte de culcare cele necesare pentru școală. În funcție de materiile pentru a doua zi, va avea nevoie de rechizitele specifice. Pentru ora de desen, sunt indispensabile acuarelele, paleta pentru culori și blocul de desen. Iar hârtia colorată, lipiciul, creioanele și rigla gradată sunt utile pentru activitățile de lucru manual.

Pentru toate aceste lucruri, este necesar un rucsac încăpător și bine compartimentat. Alege un model ergonomic de ghiozdan fete sau de băieți, cu un design atractiv. Arată-i cum să aranjeze obiectele în funcție de greutate acestora. De exemplu, în partea în care ghiozdanul este buretat, pune lucrurile mai grele, precum cărțile și caietele. Fixează sticla de apă în locul special, iar diversele obiecte mici în organizatoarele speciale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lena Criveanu- “Urban Fashion School s-a născut în ideea de a mă adresa pur și simplu vieții, așa cum este ea în urban” Cum îi putem ajuta pe copii să se acomodeze mai ușor la școală: Sfaturi pentru părinți 7 lucruri pe care le poți face pentru a-ți pregăti copilul pentru școală

2. Pregătește un mic dejun colorat

Dacă timpul îți permite, este de preferat să te organizezi chiar de seară. Pregătește micul dejun și pachetul pe care îl va lua în ghiozdan, pentru școală. De exemplu, taie legumele și pune-le într-o cutie cu capac, astfel, dimineața rămâne doar să asamblezi totul.

Pentru a-i atrage atenția, mizează pe culori variate în farfurie și folosește ardei, morcov, roșii, salată, ouă sau brânzeturi. Stimulează-i creativitatea și îndeamnă-l să decoreze sandwichul sau preparatul așa cum îi place. Totodată, mănâncă împreună cu el și încurajează discuțiile despre diverse subiecte relaxante.

3. Stabilește rutina de dimineață

Stabilește împreună cu cel mic programul de la începutul zilei, pentru a pune bazele unor obiceiuri sănătoase. În cazul în care este somnoros, păstrează-ți calmul și încearcă să-l trezești treptat. Totuși, ia în calcul întârzierile, mai ales dacă are ore în prima parte a zilei.

Pregătire pentru clasa pregătitoare: Lista esențială de cumpărături pentru micii școlari Cum să pregătești imunitatea copiilor care intră în colectivitate în această toamnă „Învață-mă să visez! Aș da orice să fiu ca ceilalți copii!”

Alocă un timp realist activităților, precum spălatul pe dinți, verificarea ghiozdanului și îmbrăcatul propriu-zis. Este important să fii flexibilă și să îndrumi blând, dar ferm. Totodată, ajută-l să-și organizeze mai bine lucrurile. De exemplu, pentru a se îmbrăca mai repede, pune-i hainele într-un loc special, la care are ușor acces.

4. Încurajează alegerile personale

Atunci când copilul alege anumite lucruri, își dezvoltă creativitatea și învață să-și exprime preferințele. Un exemplu în acest sens este dat de alegerea hainelor pentru a merge la școală. Folosește diferitele reprezentări vizuale, deoarece acestea îl pot ajuta să decidă mai ușor ce să poarte.

Cu toate acestea, uneori este nevoie de o soluție de compromis. De exemplu, explică-i de ce este utilă o bluză cu mânecă lungă în zilele răcoroase sau de ce are nevoie de ghete de ploaie. În ceea ce privește ora de educație fizică, echipamentul sportiv este important, așa că îndrumă-l să aleagă haine confortabile.

Clienții Sezamo s-au pregătit pentru școală: 15% au achiziționat instrumente de scris pentru stângaci Șahul pentru copii: Cum acest joc dezvoltă mintea și abilitățile sociale A noua ediție Karpatia Horse Show 2024: Concurs Complet Internațional de 4* show-uri, demonstrații și muzică live!

5. Propune o activitate de relaxare

Buna dispoziție va anima spiritele și îl va ajuta să fie mai puțin stresat de gândul că va merge la școală. Pune câteva melodii antrenante, perfecte pentru câteva minute de mișcare, iar dacă aveți timp, propune un joculeț rapid.

O altă variantă este să-i sugerezi să-ți povestească ce a citit cu o seară înainte sau ce a explorat atunci când a fost în parc. Transformă acest dialog într-o activitate creativă, prin care își poate antrena gândirea. Pentru a-l motiva, folosește un ton optimist și plin de încurajare.

Să fii gata la timp, dar și pregătit corespunzător pentru școală poate fi o provocare în unele dimineți. De aceea, pentru un copil, este important să știe că îi ești alături și că-l vei îndruma constructiv. Tu ce trucuri folosești pentru a-l ajuta să se organizeze?

Cum să pregătești copilul pentru începerea primului an de școală: Sfaturi utile pentru părinți DESCHIDEM ȘCOALA pentru al patrulea an: ore de română și matematică, consiliere psihologică și săli de clasă echipate digital pentru elevii din medii vulnerabile Tu cum pregătești garderoba copiilor tăi pentru toamnă și pentru zilele ploioase?

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri