IN ACEST ARTICOL:
"In lume sunt multe, mari minuni, dar nu mai mari ca omul".
Motto: "Nimeni nu ti-ar fi putut incredinta ceva mai de pret decat fiinta umana care este in tine"
H.Waltz


Omul… ce poate fi mai fascinant decat existenta unui om. Sofocle, marele poet tragic al antichitatii grecesti, in urma cu aproape 2500 de ani, spunea: "In lume sunt multe, mari minuni, dar nu mai mari ca omul".

Omul nu este o simpla fiinta, dar cunoasterea in totalitatea sa este o problema existentiala, care mai poate fi incadrata si astazi in categoria "mistere". Mister, ca existenta a omului pe Pamant, al cunoasterii in intregime al dualismului individului ca om interior (creier) si om exterior (comportament) si, mai ales, mister, privind disparitia lui de pe Pamant.

De-a lungul secolelor, efortul de autocunoastere nu a incetat nici o clipa. Disparitia reflectiei despre om echivaleaza cu insasi moartea lui. Cat timp va exista viata pe Pamant, conditia umana va fi continuu cercetata.

Miracolul vietii depinde de doua celule foarte mici: spermatozoidul sau gametul masculin si ovulul sau gametul feminin. Doar un singur spermatozoid reuseste sa patrunda in ovul si sa-l fecundeze in continuare, ovulul fecundat se va divide si se va dezvolta in corpul mamei.

Formarea organismului. Reproducerea este procesul prin care toate fiintele vii dau nastere altor fiinte asemanatoare lor. Pentru aceasta, in primul rand trebuie sa aiba loc fecundarea gametului feminin de catre cel masculin. Fecundatia reprezinta unirea unui gamet masculin cu unul feminin, unire din care va rezulta o noua celula, cu mare capacitate de multiplicare. Noua celula se numeste zigot. Este mai mica decat capul unui ac de gamalie, dar in interiorul sau se gaseste toata informatia necesara pentru dezvoltarea unei noi fiinte: culoarea parului, forma degetelor, culoarea si forma ochilor, forma nasului, etc. Informatiile sunt stocate in cromozomii aflati in nucleul celulei si sunt transmise noilor fiinte.

In a cincea saptamana dupa fecundare se formeaza bratele si picioarele noii fiinte. Initial sunt doar niste muguri, curand se vor lungi. In cea de a saptea saptamana incep sa se dezvolte umerii, coatele, genunchii, bazinul si plamanii. In a noua saptamana se separa degetele. Intre timp se formeaza sistemul digestiv.

La cinci saptamani, embrionul are 10 milimetri lungime, iar la sfarsitul celei de-a sasea saptamani are 13 milimetri. Incepe sa se formeze gatul. In a opta saptamana, embrionul are 40 de milimetri lungime.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Declarații de dragoste emoționante - Cum să-ți exprimi sentimentele profunde într-un mod sincer, unic  Mesaje de la mulți ani pentru soție - Cele mai frumoase urări pentru femeia vieții tale  Citate despre mame: Cele mai frumoase cuvinte și mesaje inspiraționale care surprind dragostea infinită a unei inimi de mamă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri