Si cartile cu activitati pentru prescolari i-au placut, chiar daca acestea sunt mai mult caietele copiilor decat carti, tot e un bun punct de plecare pentru cartile de mai tarziu. Si cartile de povesti si cu imagini de colorat au fost foarte utile. Mai coloreaza dar o intereseaza si firul povestirii, a revenit la ele cand a invatat sa citeasca si ii place sa-i citeasca lui Andrei (3 ani), chiar daca acesta o mai necajeste si, neavand rabdare prea mult timp, ii mai trage de carte, mai incearca sa o mazgaleasca, dar nici ea nu renunta cu una cu doua.
In clasa intai, prima carte mai mare pe care a citit-o integral a fost Sahul pentru copii, o carte mare, gen album, foarte ilustrata si cu fonturi prietenoase. Nu am fortat-o sa citeasca aceasta carte. Ne tot baraie sa jucam sah cu ea si ii tot explicam ca mai are de invatat, cand a vazut cartea in magazin a indragit-o si i-am luat-o, convinsa fiind ca o sa i-o citesc eu. Dar am vazut ca se poate si altfel. Aveam o intelegere: ea citea o pagina si apoi eu una, sau chiar doua. Si a citit-o si recitit-o integral".
Tu cum procedezi?
Am vrea sa mai mentionam o postare a Chinezului, tot despre copii si despre apetitul lor pentru lectura. Chinezu ridica aici o problema serioasa. Mai citesc copiii in ziua de azi?
“Alecul meu e in Baia Mare, la vara-sa Dora. Ieri ma suna si ma roaga sa ii trimit un scan dupa certificatul lui de nastere si un scan dupa cardul meu de identitate. Mirat, il intreb de ce are nevoie de documentele astea. Imi raspunde senin: Daca tot stau ceva vreme prin Baia Mare, vreau sa imi fac permis la biblioteca sa mai imprumut niste carti sa mai citesc. Va imaginati ca ficatul meu de intelectual, cum ar veni, s-a umflat cat China :D
Dar, din cate vad eu ce se intampla pe la noi prin tara, Alecul meu este printre puținii care are o astfel de atitudine. Așa ca, va rog, ca sa imi restaurati optimismul, spuneti-mi ca stiti si voi copii care citesc, pentru care cartea este inca acel lucru minunat care a fost pentru cei ca mine, in vremea copilariei noastre…”
Salutam de asemenea, implicarea tot mai evidenta a taticilor in formarea si ingrijirea copiilor lor.
Foto main: Costello
Foto front: Lori Greig
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri