IN ACEST ARTICOL:
Ignoram, pretindem ca nu ne pasa, lasam impresia ca nu este atat de important, insa realitatea este cu totul alta. Cand unul dintre copii paraseste locuinta parentala, in sufletul parintilor, ramasi dintr-o data singuri, se instaleaza sentimentul de tristete si durere, senzatia de gol si uneori chiar depresia.

Daca iubesti pe cineva, lasa-l liber. Daca se intoarce la tine, e al tau… Daca nu, nu l-ai avut niciodata”, spune un vechi si intelept citat… Copiii se intorc mereu cu sufletul la cei care i-au dat viata.

Redescoperind fericirea la varsta a doua… cu sau fara copii alaturi

Nu ne-am casatorit pentru copiii nostri, ne-am casatorit pentru noi insine, pentru ca iubirea nu concepea sa nu ne petrecem restul zilelor impreuna fara partener alaturi. Daca a existat dragoste intr-o casatorie, acea dragoste trebuie redescoperita. Stiu ca este usor de zis, insa nu este nici atat de greu de facut: Gaseste ocupatii comune impreuna cu partenerul, acceptati-va unul pe celalalt, spargeti monotonia zilnica incercand sa faceti o activitate care va facea placere. Mergeti spre exemplu la o piesa de teatru impreuna sau la un curs de dans! Petreceti timp de calitate impreuna, redescoperiti-va sexualitatea. Faptul ca aveti o istorie impreuna si un trecut in care ati iubit si crescut impreuna copii ar trebui sa sudeze si mai mult legatura dintre voi.

Mentineti legatura cu prietenii si intalniti-va cu ei la sfarsit de weekend! Socializarea si contactul cu oameni cu care te legi au rolul de a binedispune si a energiza pozitiv… Pastrati legatura cu copiii, vizitati-i cat mai des si sunati-i atunci cand va este foarte dor de ei! Dorul in sine este un lucru pozitiv. Daca va lipseste un copil in momentul in care pleaca si va este dor de el inseamna ca ati facut o treaba excelenta ca si parinte...

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sindromul de hiperstimulare ovariană: cauze, soluții Sindromul Hefaistos sau despre părinții care își reneagă copiii Alimentația în sindromul ovarelor polichistice

Accepta faptul ca viata este o succesiune fireasca de etape si ca fiecare etapa este momentul potrivit pentru a invata ceva nou de la viata. Incearca sa percepi schimbarea din viata ta ca pe o provocare, nu ca pe o sursa de stres si fii pregatita sa treci laun alt nivel. Acorda-ti timp pentru adaptare, nu cere prea mult de la tine dintr-o data… Cel putin nu in primele saptamani sau luni de la separare… Invata sa vorbesti o alta limba, cultiva flori, du-te la cursuri culinare sau experimenteaza retete…. De asemenea, cercetarile psihologilor au demonstrat ca cei care au sentimentul identitatii de sine mai dezvoltat fac fata mai bine despartirii de copii si o privesc intr-o maniera mai optimista. Invata sa ai incredere in tine sau sa ai si mai multa incredere!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri