Agnes Gereb a fost tinuta in arest 72 de ore in care i s-a permis numai comunicarea cu avocatul sau ia dupa aceea a fost dusa la tribunal unde, intr-un proces cu usile inchise, a fost acuzata de malpraxis si a ramas in arest fara cautiune pentru inca 30 de zile (in Ungaria se intampla ca acuzatii sa ramana si un an intreg de zile la inchisoare in asteptarea sentintei)”.
Din acest motiv, asociatia Mame pentru Mame a initiat o Petitie online adresata Dnei. Ireny Comaroschi, ambasador al Romaniei la Budapesta, prin care solicita sa faca publica vocea mamelor si moaselor din Romania care isi declara sprijinul pentru Agnes Gereb, alaturandu-se astfel vocii celor din Ungaria si din restul Europei, care cer oprirea acestei nedreptati .
Organizatia 'Mame pentru Mame' isi declara indignarea fata de acest abuz asupra moasei Agnes Gereb in particular, si asupra profesiei de moasa, in general: “Consideram ca arestarea si incarcerarea ei, ca si intreaga campanie de criminalizare a nasterii la domiciliu care are loc in tara vecina cu noi decurg in mod clar dintr-o politica bazata pe INCALCAREA FLAGRANTA A DREPTULUI FEMEILOR DE A ALEGE MODUL IN CARE ISI ADUC COPII PE LUME. Organizatia 'Mame pentru Mame' denunta aceasta politica si isi declara sprijinul total pentru moasa Agnes Gered. Credem ca ea trebuie eliberata imediat iar Statul Maghiar trebuie sa isi ceara scuze oficiale pentru abuzul pe care l-a infaptuit timp de 20 de ani si ale carui victime au fost cetatenii sai cei mai vulnerabili: femeile si copii”.
Pentru a afla mai multe lucruri despre nasterea naturala la noi in tara, consultati site-ul Organizatiei Mame pentru Mame, care sustine cu toata forta reabilitarea profesiei de MOASA si a colaborarii dintre gravide si moase pentru ca primele sa poata avea o sansa reala la o NASTERE NATURALA.
De asemenea, documentarul american produs de Ricki Lake si care este dedicat femeilor din lumea intreaga, va va oferi cu siguranata o noua viziune cu privire la evenimentul nasterii. De fapt, acest film documentar trezeste in noi ceea ce am fost invatate sa uitam. Filmul documenteaza nasterea la domiciliu si nasterea in apa, urmarind activitatea Carei, o moasa din New York, in timp ce asista la mai multe nasteri. Naterea naturala este pusa in opozitie cu nasterea asistata medical, ce implica costuri si tratamente nu neaparat necesare.
Prima parte a documentarului:
Urmariti continuarea (celelalte 9 parti) pe
.
de Jullie S.
Foto: khrawlings
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară