7. Concentrati-va doar asupra problemelor ce trebuie rezolvate. Nu incercati sa va intimidati fizic fostul sot sau sa exploatati nesigurantele lui.
8. Asculta cu atentie punctul celuilalt de vedere. Nu pretinde ca asculti cand de fapt tipi si iti formulezi propria contrazicere.
9. Comunicati despre comportamente specifice fara a face uz de etichete peiorative. De exemplu: "Ai intarziat 20 de minute sa o iei de la scoala azi" este mult mai eficient decat a spune "Tot timpul intarzii sa o iei de la scoala; esti mult prea egoist ca sa iti pese de nevoile altora." Nu folositi generalizari de tipul "tu intotdeauna" sau "tu niciodata".
10. Acceptati responsabilitatea pentru ce ati facut dvs. gresit. Nu pasati vina, rezistati punctului de vedere al fostului sot si nu insistati asupra faptului ca perceptia dvs. asupra evenimentelor este unica versiune a adevarului.
Aplicand aceste zece reguli, cuplurile aflate in divort vor ocoli cele mai comune capcane ale necocierii conflictelor. Bineinteles, succesul acestor reguli depinde ca ambele parti sa fie de acord sa se supuna lor cat de mult cu putinta (niciunul nu poate face bine tot timpul).
Autor: Psiholog Iulia Florea
Sursa: Psiholife.ro
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice