IN ACEST ARTICOL:
Multi barbati si multe femei au aptitudini de comunicare destul de limitate si aproape toti se simt incomozi cand negociaza conflicte incarcate emotional in relatii personale.
6. Hotarati amandoi momentele potrivite pentru discutie. Nu negociati sub influenta alcoolului sau drogurilor.

7. Concentrati-va doar asupra problemelor ce trebuie rezolvate. Nu incercati sa va intimidati fizic fostul sot sau sa exploatati nesigurantele lui.

8. Asculta cu atentie punctul celuilalt de vedere. Nu pretinde ca asculti cand de fapt tipi si iti formulezi propria contrazicere.

9. Comunicati despre comportamente specifice fara a face uz de etichete peiorative. De exemplu: "Ai intarziat 20 de minute sa o iei de la scoala azi" este mult mai eficient decat a spune "Tot timpul intarzii sa o iei de la scoala; esti mult prea egoist ca sa iti pese de nevoile altora." Nu folositi generalizari de tipul "tu intotdeauna" sau "tu niciodata".

10. Acceptati responsabilitatea pentru ce ati facut dvs. gresit. Nu pasati vina, rezistati punctului de vedere al fostului sot si nu insistati asupra faptului ca perceptia dvs. asupra evenimentelor este unica versiune a adevarului.

Aplicand aceste zece reguli, cuplurile aflate in divort vor ocoli cele mai comune capcane ale necocierii conflictelor. Bineinteles, succesul acestor reguli depinde ca ambele parti sa fie de acord sa se supuna lor cat de mult cu putinta (niciunul nu poate face bine tot timpul).

Autor: Psiholog Iulia Florea

Sursa: Psiholife.ro

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri