Dupa cum observa si Medusa, “lupta impotriva violentei domestice capata alte nuante atunci cand la ea adera si barbatii. Exista agresori care ignora vocile critice ale femeilor sau le raspund violent si in batjocura, dar atunci cand se implica si barbati, lucrurile pot sta altfel. Riposta se muta in interior, in cercul masculin, si poate fi un semnal ca acele comportamente violente pot deveni inacceptabile chiar pentru camarazii de bere sau colegii de munca”. Spune si teoria: produsele subculturii tinerilor demonstreaza cum cultura lor ajunge sa fie o forma distincta prin care ei isi creaza identitatea si apartenenta la un grup, aici apartenenta la grupul celor care condamna violenta. Asa ca, este aplaudabil acest demers al BUG Mafia.
Iar faptul ca, din pacate, foarte multi tineri cunosc realitatea dura relatata de catre BUG Mafia se vede prin comentariile care insotesc cantecul postat pe YouTube…
“…ce adevarata e piesa asta, jur :(( si eu am trecut prin astea… in fiecare seara aceeasi poveste, aceleasi amenintari, aceiasi pumni si palme primate (…) asa de aiurea e cand te uiti in trecut si iti dai seama ca ai trait groaznic si ca acuma esti marcat de copilaria ta care nu se poate numi copilarie ci… terorizare…”
“… sunt in acelasi sentiment cu tine o copilarie terorizata care a lasat rani adanci pe care nimeni nu le vede... poate doar mama... poate... respect (n.r. rostit in felul acesta, cuvantul face parte din exprimarea de jargon a tinerilor raperi) tie si sper sa nu ajungem sa fim ca exemplele ce ne-au fost date sa le avem de mici”, spune un alt comentariu.
Mai departe, comenteaza tot Medusa:
„In ce priveste BUG Mafia, avantajul este ca muzica lor se adreseaza unui public la care de obicei nu ajung alte campanii oricat de extinse ar fi campaniile sociale. Spoturile tv de exemplu i-ar face pe barbatii violenti sa schimbe canalul sau sa le ignore, pe cand un mesaj de la o formatie preferata are un impact mai profund.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural