E interesant ca mesajul e transmis ca fiind al unui fost agresor, ca de la unul care a realizat ce aberant s-a comportat candva: „Nu ridici mana pentru a mangaia, //Deschizi gura doar pentru a tipa,
Lasi urme de durere si rusine… // Candva am fost la fel de prost ca tine”
Barbatul violent este acuzat si pus in fata oglinzii: „Iti-arunci neputinta pe sotie // Si-ti amputezi copiii inca din copilarie…”, „lasi urme de durere si rusine”, „dai in ea fara rost”.
Si nu in ultimul rand, un lucru pozitiv este ca mesajul va ajunge la adolescenti care traiesc acum in familii violente existand o mare probabilitate sa devina la randul lor violenti cand vor creste si-si vor intemeia propriile familii. La scoala nu li se preda nicio lectie despre fenomenul violentei domestice, nici de la tv nu primesc educatie in acest sens, bine macar ca o formatie de hip-hop le poate deschide ochii”.
Tudorina Mihai (autoarea blogului Medusei) mai observa ca la noi in tara, demersurile persoanelor publice in directia condamnarii violentei domestice sunt foarte rare. “Boxerul Leonard Doroftei s-a implicat intr-o campanie in luna noiembrie 2010 prin care il provoca pe barbatul roman agresor cu mesajul „iti place sa dai, alege-ti un adversar pe masura!"
In rest, ziaristii ignora aceasta problema sau o trateaza exclusiv senzationalist. Autoritatile locale acuza lipsa de bani pentru a justifica absenta unor masuri concrete. In tot acest timp, femei si copii sunt victime ale agresiunilor de tot felul”.
Totusi, as vrea sa reamintesc aici un film de scurt-metraj mai putin cunoscut care exemplifica foarte bine problema violentei domestice si care reprezinta in aceeasi masura, o riposta masculina impotriva gestului de “a lovi”. Gesturi atitudinale se mai fac... insa ele sunt prea putin mediatizate.
Scurt-metrajul "Daca aveti un minut... foarte bine", de Ivo Baru, cu Andi Vasluianu, in rolul principal:
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural