IN ACEST ARTICOL:
Ceilalti reusesc intotdeauna. Lucruri bune li se intampla doar lor. Ei pot. Ei ajung acolo unde visai tu. Tu nu poti. Tu esti convinsa ca nu ai cum. Te-ai convins singura de acest lucru. Si incerci sa-i convingi si pe ceilalti. Negativismul este poarta deschisa catre autodistrugere. Piedica cea mai sigura inspre obtinerea implinirii.

Negaholicul are tendinta de a-si minimaliza importanta, de a-si sabota eul, dar si eul celorlalti. Darama viziuni. Este pesimist indiferent de situatie. Percepe intotdeauna potentialul drept risc si de multe ori chiar confunda aceste doua notiuni. Daca il incearca vreun acces de optimism, il transforma repede in indoiala si teama de nereusita. Negaholicul nu vede viata ca pe un joc care trebuie jucat cu zambetul pe buze. Viata este facuta sa fie presarata de incercari, dificultati, necazuri.

Negaholicii isi limiteaza in mod inconstient unele abilitati innascute. De multe ori incearca sa se convinga pe ei insisi ca nu pot avea ceea ce isi doresc. Isi saboteaza dorintele si visurile. Isi autolimiteaza fericirea, veselia, sansa la implinire, contaminand si constiinta celorlalti intr-un mod subtil si sigur. Negaholicul este victimizat de forte din interiorul sau.De aceea, se afla intr-un razboi de autonegare cu atitudini, ganduri, cuvinte, comportament”, spune Chérie Carter-Scott pe negaholics.com.

De negativism, mai repede decat de orice altceva, te poti molipsi cu usurinta. Daca il lasi, iti poate devora cu repeziciune pozitivismul. La randul lor, negaholicii te pot atrage cu usurinta in plasa lor de realitati negative. Pot transmite mai departe negativismul, pot crea neliniste, nesiguranta, framantare, negativis. Chiar si acolo unde domneste pozitivismul in gradul sau cel mai inalt... Este firesc sa avem parte de momentele noastre de indoiala, de negativism, de atitudini mai mult sau mai putin distructive sau critice la adresa noastra, a situatiilor, a celorlalti. Daca acestea revin si se manifesta in mod constant, daca se transforma intr-un fel permanent de a vorbi, de a gandi, de a fi, de a actiona, de a te comporta, atunci putem vorbi de negaholism. Daca intervine in calea ta spre implinire si multumire, negaholismul, fie el exprimat verbal, prin comportament, prin atitudine, trebuie combatut si vindecat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri