Anul trecut au fost inregistrate peste 15,000 de cazuri in care barbati rusi au fost acuzati ca si-au omorat nevestele. In aceasta tara, violenta este considerata normala , astfel incat foarte putine cazuri ajung in justitie.
In aceste conditii, jurnalistii de la BBC au reusit sa inregistreze declaratiile mai multor rusoaice abuzate de catre sotii lor.
„Totul a inceput cu o casnicie frumoasa, avem doi copii impreuna. Apoi, pe masura ce castiga mai multi bani si mai multa putere, sotul meu a inceput sa se schimbe, iar eu am devenit o simpla femeie de casa. La inceput ne certam, dar apoi a inceput sa ma loveasca. Am pastrat totul numai pentru mine. El incepuse sa nu ma mai priveasca ca pe o fiinta umana, ci doar ca pe o bucata de carne... Odata m-a violat in fata copiilor. Mai intai m-a batut si apoi m-a violat. Dupa aceast episod m-am despartit de el si am inceput sa beau alcool ca sa imi inec amarul. El i-a pus pe politisti sa ma aresteze. Apoi, cand politistii mi-au dat drumul, am descoperit ca usa apartamentului in care locuiam cu sotul meu era inchisa. Nu aveam nici acte, nici lucruri, nici bani, nimic. Cativa ani am vagabondat pe strazile St. Petersburgului si m-am imbolnavit foarte tare iar doctorii care m-au ingrijti m-au ajutat sa ajung intr-un centru de asistenta pentru femei. M-au ajutat sa imi refac documentele si sa imi gasesc o slujba. Am incercat sa iau legatura cu copiii mei, le-am trimis cadouri si am incercat sa stabilesc o legtura prin prietenii mei, dar in acest moment, copiii nu vor sa ma mai vada...”, a povestit rusoaica maltratata de catre partenerul ei de viata, careia jurnalistii de la BBC i-au ascuns adevarata identitate.
„Sotul meu se intoarcea deseori de la serviciu beat. Si ma lovea daca ceva i se parea in neregula, spre exemplu daca uitam sa duc gunoiul, sau daca supa nu era suficeient de calda.
De ce nu am plecat? Pentru ca toata lumea imi spunea ca nu o sa ma pot descurca singura cu cei trei copii pe care ii am si ca nu am sa fiu in stare sa ma mai casatoresc vreodata. Si un alt motiv este acela ca in jurul meu, toata lumea spune ca acest obicei este absolut normal. Incepusem sa cred ca este normal sa fii batuta si umilita.(...) Ultima data cand m-a batut m-am trezit in spital si mi s-a spus ca doar ce am fost operata. Acum am reusit sa imi revin in urma acestor agresiuni si trebuie sa luptam impotriva unor astfel de oameni ”, a declarat Irina.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri