„Dupa ce sotul meu m-a batut ingrozitor de tare, am stat in spital o luna de zile. In tot acest timp, ofiterii de politie si sotul meu imi tot repetau ca nu trebuie sa incep procedurile in justitie si ca nu ar trebui sa spun nimic nimanui, despre ce s-a intamplat. Politia spera sa renunt la acuzatii, iar in momentul in care a aflat ca lucrez in aceeasi institutie, ma interpelau in calitate de angajat. Imi spuneau ca este o pierdere de timp pentru ei sa investigheze un caz de violenta domestica pentru care nu vor primi nici un bonus. Si oamenii din jurul meu m-au dezaprobat. Imi spuneau ca acestea sunt treburi de familie despre care nu trebuie sa discut in public. Daca m-a lovit, eu am fost de vina, pentru ca daca as fi stiut cum sa ma comport si cum sa ii vorbesc, nu m-ar fi lovit. Trebuie neaparat ca legea care priveste violenta domestica sa fie schimbata, statul trebuie sa inceapa sa sprijine femeile care se gasesc intr-o situatie teribila”.
BBC-ul aminteste de asemenea si cazul starului pop din Rusia, Valeria, care in urma cu cativa ani a facut publice propriile sale experiente legate de violenta domestica si a lansat chiar si o campanie internationala pentru a face cunoscuta situatia din Rusia.
Statisticile arata de altfel ca un procent cuprins intre 12% si 15% dintre femeile din Europa se confrunta in fiecare zi cu violenta domestica. Consiliul Europei, organizatie care se ocupa cu apararea drepturilor omului, a lasat inca de anul trecut o campanie prin care acuza agresiunea asupra femeilor, asigura suport victimelor si promoveaza noi atitudini pentru ca acest tip de violente sa nu mai fie tolerate.
Campania lansata de catre Consiliul Europei se desfasoara pe o perioada de doi ani si incurajeaza prin diverse slogane:”Opriti violentele impotriva femeilor” sau “Incepe cu un urlete dar nu trebuie sa se sfarseasca in tacere”.
Sursa: 9AM
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară