IN ACEST ARTICOL:
Vestea sarcinii lui Jamie Lee Spears a iscat numeroase controverse avand in vedere varsta adolescentei.
Vestea sarcinii lui Jamie Lee Spears a iscat numeroase controverse avand in vedere varsta adolescentei. Ea are numai 16 ani si teoretic este ilegal sa aiba relatii sexuale cu o persoana de 19 ani. Legile din Louisiana, unde isi are Jamie resedinta, prevad ca o minora de 15-17 ani nu poate face sex cu o persoana de 17-19 ani, decat daca diferenta de varsta dintre cei doi este mai mica de doi ani. Prietenul ei si tatal copilului are 19 ani. Cu siguranta, legea va fi ingaduitoare sau oarba in ceea ce ii priveste.
Probabil ca daca nu ar fi fost vorba despre sarcina unei vedete, totul ar fi fost trecut cu vederea, mai ales ca in America numarul mamelor adolescente este alarmant de mare. Majoritatea “mamelor-copii” provin din familii sarace. Nu este si cazul lui Jamie care a asigurat deja viitorul copilului (sau al ei) cerand revistei Ok! un milion de dolari pentru primele poze cu nou nascutul.
Statisticile arata ca aproape un milion de adolescente din SUA raman insarcinate an de an. Astfel, una din zece fete cu varsta cuprinsa intre 15 si 19 ani va ramane gravida. 51% dintre adolescentele insarcinate vor pastra copilul. Ce se intampla cu mamele adolescente? 70% se lasa de liceu si numai 20% se casatoreasca cu tatal copilului. Ce se intampla cu copiii? Au mai mari sanse sa fie abuzati sau neglijati, educatia lor nu va fi potrivita, iar capacitatea de integrare va fi redusa. Mai mult, exista o probabilitate destul de mare ca ei sa devina la randul lor parinti adolescenti.
80% dintre adolescentele mame nu intentionau sa ramana insarcinate, motiv pentru care inclinam sa credem ca lipsa educatiei sexuale este unul dintre cele mai importante motive pentru care exista astfel de “scapari”. Situatia nu este specifica numai continentului american. Gandindu-ne ca in Romania, in 1990, au fost trei milioane de avorturi, avem probleme destul de mari in ceea ce priveste informatiile despre contraceptie si sanatatea reproducerii. Acum numarul de avorturi a scazut, dar avand in vedere faptul ca unele clinici private nu ofera informatii complete, este posibil ca numarul sa fie mult mai mare decat cel declarat. Chiar si asa, conform statisticilor realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, in Romania in anul 2004 s-au inregistrat 883.37 avorturi raportat la 1000 nascuti vii, ceea ce plaseaza tara noastra pe primul loc in Uniunea Europeana. Comparativ, in aceeasi perioada si raportat la acelasi numar de nasteri vii, Cehia a inregistrat 282.34, Finlanda - 192.03, Germania - 183.74, Suedia - 341.37, Rusia - 1067.9, Ucraina - 618.07 (date oferite de SECS).

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri