Anul acesta, Romania, ca tara membra UE, a fost invitata sa participe la acest eveniment care va avea loc pe 12 Februarie 2008, alaturi de celelalte 24 de tari membre. Acest eveniment este sustinut de catre Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, ca si punct national de contact pentru reteaua europeana “Insafe” si organizator principal.
Scopul concursului este de a crea un mesaj de constientizare despre etica si siguranta folosirii tehnologiei comunicatiei si informatiei, mai precis a Internet-ului si a telefoniei mobile. Concurentii se vor putea inspira din tema: „Viata on-line este cea pe care o faci TU!” si va ilustra comportamentul tinerilor in mediul online.
Perioada de desfasurare a concursului
14-20 Ianuarie 2008 - Inregistrarea si trimiterea proiectelor catre Galeria „Safer Internet Day”;
21-25 Ianuarie 2008 - Selectia castigatorilor nationali ce vor merge in turul european;
1-7 Februarie 2008 - Votul on-line pentru desemnarea castigatorilor Pan-Europeni;
12 Februarie 2008 - Anuntarea castigatorilor „Safer Internet Day”.
Participantii
Competitia se adreseaza copiilor si adolescentilor intre 5 si 19 ani fiind deschisa scolilor, cluburilor de tineret, cluburilor de training, etc.
Copiii si adolescentii vor putea participa potrivit categoriei de varsta in care se incadreaza, astfel:
- 5 - 10 ani;
- 11 - 14 ani;
- 15 - 19 ani
In cadrul concursului “Ziua Sigurantei pe Internet 2008", copii si tinerii sunt invitati sa-si exprime ideile asupra aspectelor pozitive si negative ale lumii virtuale printr-un proiect multimedia. Concurentii vor putea lucra in grupuri, folosindu-si creativitatea pentru a ilustra propria lor realitate on-line.
Pentru a participa la concurs, copii intre 5 si 10 ani vor trebui sa creeze un material in format electronic ce va putea apoi fi printat (postere, fluturasi, carti postale, etc.).
Adolescentii si tinerii intre 11 si 19 ani vor trebui sa realizeze un proiect audiovizual (film, film pe telefon, melodii, videoclipuri si prezentari PowerPoint).
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice