Asadar, sa facem cunostinta cu cateva dintre cele mai faimoase seducatoare ale istoriei.
Lou Andreas-Salome
Nu este tocmai prototipul femeii frumoase, indiferent de tiparul folosit. Nici frumoasa, nici aranjata, nici feminina, Lou Andreas-Salome a reusit sa cucereasca numerosi barbati, multi dintre care au ramas in istorie. Nietzsche, Paul Ree (filosof nihilist), Rainier Maria Rilke (poet) si chiar Sigmund Freud. Nu, nu a folosit tehnici elaborate de seductie, dar a stiut sa cultive slabiciunile celorlalti. Niciunul dintre barbatii enumerati nu era celebru cand a cunoscut-o pe seducatoare. Fiecare dintre ei incerca, in schimb, sa isi impuna ideile inovatoare, dar considerate nebunesti de contemporani. Lou i-a apreciat, i-a ascultat, le-a dat atentia de care ei aveau nevoie. Asta ar putea face oricine, nu? Daca am adauga pe lista cuceririlor si un barbat care s-a sinucis pentru ca ea nu ii mai acorda atentie si inca vreo cateva tentative de suicid ale altor victime (una dintre ele fiind insusi Nietzsche), atunci jocul lui Lou Andreas-Salome nu mai devine nici normal, nici usor, nici moral.
Cea mai importanta arma a lui Andreas-Salome, ramane autosuficienta. A declarat in nenumarate randuri ca nu are nevoie de un barbat si foarte multi bastinasi ai planetei Marte s-au ambitionat sa ii demonstreze contrariul. Este probabil cel mai cunoscut detaliu despre barbati: ei isi doresc sa aiba ceea ce considera ca nu pot avea.
Violet Gordon-Woodhouse
Renumita muziciana a reusit imposibilul: a fost iubita de patru barbati... simultan. Cei cinci au trait in concubinaj, au locuit sub acelasi acoperis si toti erau heterosexuali. Se pare, de asemenea, ca niciunul dintre ei nu a regretat ca a ales o astfel de viata. Toti erau barbati de succes, toti erau relativ conformisti in ceea ce priveste viata sociala, ceea ce face si mai misterioasa viata lor de familie.
Oriana Fallaci - jurnalista seducatoare
A devenit cunoscuta in anii 70 pentru interviurile sale cu oameni politici importanti. Oriana reusea sa ii convinga pe barbati sa ii ofere amanaunte confidentiale, pareri personale ce nu ar fi trebuit sa devina publice. Majoritatea celor intervievati au regretat cele spuse. Henry Kissinger si Mohammed Reza Pahlavi (sahul Iranului) sunt cele mai concludente exemple. Ambii erau constienti de reputatia jurnalistei, dar nu au refuzat intalnirea cu aceasta. Ambii au sperat ca vor reusi sa o pacaleasca. Mai mult, Kissinger era sigur ca va putea si el sa afle informatii confidentiale de la Oriana.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri