Chiar daca incalcarea acestor juraminte pare de necrezut in acele momente, infidelitatea este totusi un fapt comun iar atunci cand se intampla provoaca situatii dureroase.
1. Nefericirea in casnicie ii impinge pe barbati spre infidelitate? Fals. Un studiu realizat de catre Helen Fisher de la Universitatea Rutgers, a aratat, conform WebMd, ca 56% dintre barbatii care au declarat ca au avut o aventura, erau fericiti in casnicie. Prin comparatie, doar 34% dintre femeile care au avut aventuri erau fericite in cuplu.
Motivatiile pentru infidelitate difera in functie de gen. Barbatii sunt cei care invoca motivatii sexuale pentru infidelitate, iar in cazul lor este putin probabil ca se vor indragosti de femeia cu care si-au inselat partenera. Barbatii cauta mai mult sex si atentie, in timp ce femeile incearca sa isi umple un gol emotional.
2. Credeti ca relatiile extramaritale sunt principalul motiv de divort? Va inselati. Chiar daca inselaciunea produce tulburari majore, cea mai mare parte a oamenilor casatoriti invoca nepotrivirea de caracter sau imposibilitatea de a comunica, ca principala cauza de divort. In cazul cuplurilor necasatorite, infidelitatea ramane principal motiv de separare.
3. Cine insala mai mult? 25% dintre barbati si 15% dintre femeile casatorite spun ca au avut relatii extraconjugale. Atunci cand infidelitatea nu presupune si intimitate sexuala, ci doar sarutari sau atingeri, procentele cresc la 45% in cazul barbatilor si 35% in cazul femeilor.
4. Daca iti suspectezi partenerul de infidelitate, cel mai bine este sa discuti cu el, chiar daca nu ai o dovada concreta a acestui fapt. Expertii sunt de parere ca ar trebui sa pui problema infidelitatii din timp, chiar daca nu ai nicio certitudine ca partenerul tau are o aventura.
Pentru ca relatia sa poata continua, fie ca infidelitatea s-a produs sau nu, cei doi trebuie sa isi recastige increderea unul in celalalt, prin comunicare. Cat despre a-ti spiona partenerul? Cel mai bine este sa nu faci acest lucru. Fiindca in acest mod increderea este anihilata din ambele parti si va fi cu atat mai greu de reconstruit.
5. Cat de mult conteaza nivelul de educatie? Persoanele educate sunt mai fidele. Un studiu citat de cater WebMd arata ca persoanele cu educatie inalta sunt mult mai fidele decat cele cu un nivel mai scazut de educatie. Studiul a fost efectuat pe un grup de persoane cu varstele cuprinse intre 25 si 60 de ani.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară