Copilul la aceasta varsta invata foarte rapid si retine cu usurinta lucruri noi, astfel ca povestile trebuie sa fie nelipsite din programul zilnic.
Clasicele creioane colorate si hartia sau creta colorata pentru asfalt ii permit celui mic sa dea frau liber imaginatiei si sa-si dezvolte creativitatea.
Nu trebuie sa uiti si de faptul ca orice copil sanatos are nevoie sa petreaca timp in afara casei si sa-si consume energia, asa ca formele pentru nisip, tricicleta sau mingile pot fi adevarati aliati cand vine vorba de joaca in aer liber.
Afla mai multe despre jucariile potrivite acestei varste citind pe Kidz.ro articolul Jucarii indicate pentru 2-3 ani
Cum se joaca copiii de 3-6 ani?
Odata ce copilul tau creste, el invata cat mai multe lucruri noi si vrea sa le perfectioneze pe cele stiute deja. De asemenea, el incepe sa prinda gustul independentei si va dori sa se joace singur.
Jocurile pe calculator au devenit din ce in ce mai “la moda”, iar copiii incep sa le foloseasca de la varste din ce in ce mai fragede. Ai grija sa nu neglijezi joaca afara, in aer liber in favoarea computerului sau a televizorului.
Puzzle-urile de dificultate crescuta, seturile de constructie cu piese de tipul Lego sunt foarte agreate de cei mici la aceasta varsta si ii ajuta sa-si dezvolte indemanarea si logica.
Cartile cu povesti incep sa piarda din ce imi ce mai mult in fata desenelor animate, si sa predomine scrisul, iar tematica lor trebuie sa fie una educativa pentru ca cel mic ca invete valorile morale corespunzatoare.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri