Ultima etapa, cea a comuniunii intime, presupune polaritate intre parteneri, pasiune si insufletire sexuala, bucuria de a trai intensitatea actului sexual alaturi de o persoana pe care o iubesti si emotional. Nu este nimic gresit ca uneori sa-ti doresti ca partenerul sa te ‘ravaseasca’ sexual, sa-l rogi sa faca acest lucru sau chiar tu sa il ‘ravasesti’. Nu este nimic gresit daca altadata iti doresti sa fie tandru si gentil sau daca chiar tu te comporti astfel. Nu este nimic gresit daca iubesti profund si iti depasesti frica pentru a-ti incalca propriile limite sau pentru a-ti incuraja partenerul sa treaca dincolo de limitele sale.
“Iubirea este ceva ce faci, nu ceva in care pici sau ceva fara de care ramai fara... Iubirea este ceva ce practici, ca si cum ai practica tenisul sau vioara, nu ceva care ‘se intampla sa simti’ sau sa nu simti. Daca te astepti sa simti iubire in sexul pasional sau conservatia sigura, faci o mare greseala. Iubirea este o actiunea pe care o faci – si cand o faci, o simti. De aceea, in comuniunea intima invatam sa practicam ‘actiunea de a iubi’ chiar daca ne simtim raniti, respinsi sau rezistenti fata de acest lucru.
Mai intai practicam iubirea. Ulterior, iubirea noastra sexuala nativa va inflori inevitabil pentru ca invatam sa daruim din inima. Iar asta include radacina sexualitatii noastre". (David Deida - Intimate Communion)
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate