IN ACEST ARTICOL:
Reusita unei relatii depinde foarte mult de tipul partenerilor care sunt implicati, dar si de cuplu vazut ca o unitate formata din doi. In caz ca nu te-ai gandit niciodata la acest aspect, poate ca acesta scurta fisa clinica a relatiei tale de cuplu iti va fi de ajutor pe viitor.
Traiul in doi presupune trecerea de la “eu” la “noi” si oricat de puternica ar fi dragostea uneori, aceasta nu este intotdeauna de ajuns pentru a tine laolalta doi oameni o viata intreaga. V-ati gandit vreodata ca in relatia voastra cu cel iubit, multe dintre conflicte pornesc de la faptul ca sunteti mult prea asemanatori sau din contra mult prea diferiti? De cate ori nu vi s-a parut frustrant sa aveti preocupari atat de diferite sau din contra, foarte obositor, sa aveti intotdeauna aceleasi opinii? Si intr-adevar, reusita unei relatii depinde foarte mult de tipul partenerilor care sunt implicati, dar si de cuplu vazut ca o unitate formata din doi. In caz ca nu te-ai gandit niciodata la acest aspect, poate ca acesta scurta fisa clinica a relatiei tale de cuplu iti va fi de ajutor pe viitor. Si poate chiar iti va da chiar cateva idei despre cum sa-ti imbunatatesti relatia de cuplu...

Partenerii “Picaturi de apa”

Povestea cuplului - Acesti parteneri se aseamana atat de bine, incat fiecare dintre cei doi pare copia fidela a celuilalt. Fiecare dintre cei doi este imaginea reflectata in oglinda a celuilalt. Sunt aproape identici. Au aceleasi hobby-uri, le plac aceleasi lucruri, au acelasi comportament in societate, se inconjoara de acelasi fel de oameni, se ghideaza dupa aceleasi principii in viata, se bucura de aceleasi lucruri, ii doare ce-l doare si pe celalalalt, zambesc din motive asemanatoare. Interactioneaza excelent pentru ca intuiesc ce simte si cum gandeste celalalt, facand apel la propria persoana. Au o relatie pe care multi dintre adeptii stabilitatii si carora le este teama de surprize intr-o relatie ar invidia-o. Au aceleasi tabieturi, se inteleg de minune, destul de rar discuta in contradictoriu. Foarte rar vor izbucni conflicte de caracter intr-o astfel de relatie. Totusi atunci cand apar probleme intr-o astfel de relatie, acestea trebuie judecate la rece. Intr-un astfel de cuplu, desi comunicarea este minunata, exista tendinta de a evita problemele in loc de a le rezolva. Daca nu exista suficienta comunicare, tensiunile se acumuleaza in timp si rabufnesc la un moment dat cu o putere de vulcan.

Ce sanse are relatia lor? Privit din exterior, cuplul lor tinde sa se apropie de perfectiune. Au o relatie numai lapte si miere, viata lor pare desprinsa din povestile cu Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana. Sunt in permanenta impreuna, ce vrea unul, este si dorinta celuilalt. Vor exista insa unele voci rautacioase care vor cauta sa ne argumenteze ca perfectiunea nu a fost inca inventata intr-o relatie si ca o astfel de relatie este purtatoare a virusului “prea multa perfectiune”. Pentru amatorii de varietate si pentru mai putin iubitorii de siguranta, aceasta relatie nu are sare si piper, este fada si mult prea constanta. A face curat impreuna, a avea aceiasi prieteni comuni, a a avea pana si aceleasi idealuri poate fi plictisitor si monoton uneori. Cum poti sa afli cat de dulce este impacarea, daca nu te certi niciodata?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri