Scade numarul de ore pe saptamana de privit la TV. Asigura-te ca cel mic stie ca televizorul este un privilegiu pe care trebuie sa-l merite; nu-i permite sa se uite la TV in timpul meselor sau in timp ce-si face temele; nu amplasa un televizor chiar in camera copilului- astfel nu il vei mai putea supraveghea.
Da un bun exemplu si nu petrece tot timpul liber in fata televizorului. Cu cat micutul va vedea ca te uiti mai putin la televizor, cu atat va fi mai putin tentat sa se uite si el.
Consulta programul si vizioneaza emisiunile interesante impreuna cu cel mic. Indeamna-ti copilul sa vizioneze emisiuni interesante si educative, iar daca nu ai timp sa te uiti la toata emisiunea, petrece macar 5 minute cu copilul la televizor, apoi verifica-l din timp in timp.
Ofera-i alternative de a-si petrece timpul. Este bine sa incerci sa-i distragi copilului atentia de la televizor, oferindu-i ca alternativa diferite jocuri, ii poti propune o plimbare in parc, joaca cu prietenii, sa ascultati muzica si sa dansati sau sa cititi o poveste impreuna.
Copilul are nevoie sa cunoasca mediul inconjurator, sa se plimbe, sa se joace pentru a putea percepe viata asa cum este ea. Fii tu prietenul copilului tau si joaca-te cu el, nu lasa televizorul sa devina cel mai bun prieten al micutului!
Un articol de Maria Anton
Sursa: Kidz.ro
Citeste si alte articole despre educatia si sanatatea celui mic pe Kidz.ro. Noi iti recomandam:
Inteligenta emotionala a copilului
Vorbind despre sexualitate cu copilul
Tulburarile de greutate ale copilului
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri