Dupa o perioada de timp, exista griji, preocupari comune, sarcini domestice impartasite, intrebari, nelinisti, certuri, framantari... tot impartite in doi. Si desi viata de cuplu nu vi se pare tocmai lipsita de culoare, relatia dintre voi nu mai urmeaza traseul initial, ci o ia pe o alta scurtatura. Mai comoda, dar nu tocmai scurtatura care trebuie... Nu mai comunicati atat de bine, iar acest lucru se reflecta in relatia pe care o aveti si in modul in care decurg lucrurile intre voi. Ai impresia ca tu vorbesti dialectul extraterestrilor, iar el limba trolilor. Si cu toate acestea, o relatie reusita depinde in mare masura de maniera in care se comunica intr-un cuplu. Iata care sunt principalele tipuri de comunicare si relatiile la care dau nastere acestea:
Comunicare exploziva = Relatie intensa
Intr-o relatie intensa, cei doi parteneri comunica “tare si zogomot”, asa cum doar ei stiu sa o faca. Comunicarea este exploziva si ia de foarte multe ori forma discutiilor in contradictoriu, a ciocnirii de caractere, a certurilor urmate de impacari, a impacarilor urmate de noi certuri, a unei vieti intotdeuna aflata pe o margine de prapastie, a antrenarii reciproce in conversatii scaparatoare. Cei doi parteneri isi intretin dragostea prin impacari si certuri, acestea constituind modul lor de a impiedica ca rutina sa-si faca simtita prezenta. O viata banala, mult prea calma, fara cuvinte dure si reprosuri aruncate in fata este echivalentul sfarsitului pentru acest cuplu.
Intr-o relatie de acest gen nu vor exista secrete bine pazite si mistere nedezlegate pentru ca cei doi parteneri au grija sa strige sus si tare ce ii deranjeaza si daca ceva nu mai le convine. In momentele lor mai putin zbuciumate, cei doi parteneri isi impartasesc nemultumirile legate de job, isi expun parerile bune sau rele, isi planifica concediile la mare sau la munte. Si nici macar in aceasta privinta nu cad intotdeauna de acord... Intr-o astfel de relatie stimulanta, ar fi necesare si niste clipe de liniste si pace. Nu ar strica o comunicare putin mai relaxanta pentru ca aceasta joaca de-a soarecele si pisica ar putea sa oboseasca la un moment dat.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice