Atunci cand iesi de la baie, obisnuiesti sa freci parul cu prosopul pana aproape ca se usuca. Acest obicei nu este unul bun pentru ca, prin frecare, parul este agresat, isi pierde din aminoacizi si incepe sa se rupa. Rolul prosopului este de a absorbi apa in exces, asadar, dupa ce iesi de la dus, infasoara-ti parul in prosop si lasa-l aproximativ 15 minute. O alta greseala este uscarea lui cu foehn-ul. Stilistii spun ca nu caldura este nociva firului de par, ci aerul eliberat de uscator. Nu reusiti decat sa va ardeti parul, sa il deteriorati. Recomandabil ar fi sa il uscati cu aer rece sau caldut.
Folosesti placa de indreptat sau ondulatorul de par mult prea des
Atunci cand ne indreptam parul cu placa sau cand dorim sa il ondulam, il supunem unei calduri prea mari care, cu timpul, il degradeaza. O greseala si mai mare este ca inainte sa folositi cele doua dispozitive, pulverizati fixativ pe par. Alcoolul din fixativ si caldura emanata de cele doua va ard parul. Pentru a evita o astfel de situatie, folositi un spray sau un ulei cu protectie termala, si dupa ce v-ati coafat folositi fixativ. De asemenea, atunci cand va alegeti placa de indreptat parul, aveti grija ca ea sa fie din ceramica si sa aveti parul uscat atunci cand incepeti sa il coafati.
Il periezi in fiecare zi
Da, parul este mai usor de descurcat atunci cand este ud, dar este si cel mai sensibil atunci. Parul ud se poate rupe foarte repede, tocmai de aceea recomandabil este ca el sa fie uscat in proportie de 80% uscat atunci cand incepi sa il coafezi. Periatul zilnic afecteaza firul de par, il rupe si il despica.
Nu vizitezi suficient de des coaforul
Pentru a avea un par sanatos si frumos trebuie sa faci o vizita la salon o data la 6 saptamani. Varfurile tale au nevoie sa fie taiate o data la 6 saptamani pentru ca ele se despica. Chiar si o data la 3 luni si tot e bine.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară