Henna este un produs vegetal natural care se obtine din frunzele de Henna prin macinarea acestora, acidul hennotanic din frunze avand proprietati asemanatoare substantei de tanin. Culoarea parului care se obtine depinde si ea de mai multi factori: de culoarea naturala a parului, de proprietatile apei care se adauga (temperatura si aciditatea acesteia), de timpul in care vopseaua este lasata sa actioneze. Se stie ca nuanta vopselei devine mai intensa nu imediat dupa vopsire, ci la un interval de cateva zile. De regula, prin vopsirea cu Henna se obtin nuante de blond, blond aramiu sau nuante de maro-roscat, in functie de culoarea naturala a parului. Ca atare, un par deschis la culoare, alb sau blond foarte deschis, va capata prin vopsirea cu Henna un aspect de aramiu. O nuanta de negru poate fi obtinuta doar pe un par saten, nevopsit. Rosul prinde de regula pe orice tip de par. De asemenea, in functie de preferinte se pot diversifica si nuantele, adaugandu-se in produsul de vopsire final musetel, cafea macinata, ulei de masline sau tinctura de gentiana.
Avantajele vopsirii cu Henna (preparata natural, nu produsele chimice obtinute doar pe baza de extracte din acesta planta) sunt multiple. Prin vopsirea repetata cu Henna, culoarea parului va deveni mai stralucitoare si mai vie prin fiecare aplicare, pastrandu-se in acelasi timp aspectul natural al parului. Culoarea obtinuta prin vopsirea cu Henna tine mai mult decat cea rezultata prin vopsirea cu produse chimice. In plus, Henna nu deterioreaza parul in timp, culoarea durand minim o luna de zile de la aplicare. Nu se cunosc efecte secundare ale Hennei, putand fi folosita de catre femeile de toate varsta, inclusiv de femeile insarcinate. Mai trebuie sa stim ca obtinerea nuantei de par dorit depinde in mare parte de textura firului de par, unele tipuri de par absorbind mai greu culoarea decat altele. Este foarte posibil, ca pe unele tipuri de par, nuanta obtinuta sa nu aiba rezultatul scontat. Culoarea obtinuta la final depinde intr-o oarecare masura si de felul in care reactioneaza firul de par la tratamentul cu Henna.
Aplicarea Hennei pe parul vopsit
Se recomanda ca vopsirea cu Henna sa se faca pe parul natural deoarece Henna nu prinde la fel de bine si pe parul vopsit. In acest caz este foarte posibil ca nuanta obtinuta sa nu fie tocmai cea pe care ne-am dorit-o. Stratul exterior al firului de par este format din solzi, care sub actiunea substantelor chimice din vopsea se desfac. De aceea, parul vopsit chimic are un aspect poros. In schimb, actiunea Hennei asupra firului de par consta mai mult in fixarea culorii la exteriorul firului de par, decat in absorbtia culorii. Daca in urma vopsirii sau tratarii chimice a parului, acesta a devenit exagerat de poros, atunci este foarte posibil ca nuanta obtinuta sa fie neuniforma. Aplicarea Hennei pe par este recomandata la 30 de zile daca ati efectuat in prealabil un permanent si la 45 de zile dupa un semipermanent. Daca in schimb, doriti sa aplicati iarasi vopseaua chimica dupa ce v-ati tratat in prealabil parul cu Henna, efectuati aceasta operatie dupa o perioada de 60 de zile.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice