IN ACEST ARTICOL:
De ce sa nu apelam la minunile simple pe care natura ni le-a pus la dispozitie? De ce sa nu ne reintoarcem la stilul pur si sanatos pe care ni-l propune natura?
De ce se prepara amestecul chiar inainte de utilizare?

Iulia Dribnohod da un raspuns acestei in studiul sau “1000 de retete ale frumusetii”. “Particularitatea principala a microalgei de spirulina este proprietatea celulelor ei de a se mentine in stare naturala (adormita) mult timp dupa uscare. Daca pulberea de spirulina se pune intr-un mediu nutritiv, multe dintre celulele care nu au suferit socuri mecanice revin la viata si incep sa se inmulteasca, ceea ce vorbeste despre pastrarea proprietatilor nutritive ale microalgei. Cu toate acestea, in contact cu umiditatea, ceea ce este inevitabil cand se prepara produsele cosmetice, dupa 1-2 zile, spirulina incepe sa se descompuna, ca orice albumina, fapt semnalat de un miros specific”, constata aceasta. Acesta este motivul principal pentru care preparatele cu extract natural de spirulina trebuie preparate cu putin timp inainte de a fi utilizate.

Mastile si cremele cu spirulina

Spirulina are o mare putere de penetrare la nivelul pielii, reducand porii dilatati si netezind ridurile. Mastile pentru fata ce contin spirulina au un efect calmant asupra pielii, inlaturand iritatiile si reducand inflamarea pielii. Folosite periodic, acestea au un efect regenerator asupra pielii, oxigeneaza celulele si redau prospetimea si tineretea tenului. Cremele cu spirulina se aplica atat pe ten cat si pe suprafata gatului, avand rolul de a netezi pielea si de a-i reda luminozitatea si aspectul tineresc. Cremele cu spirulina sunt eficiente si in eliminarea petelor si a eruptiilor alergice, avand efect de calmare a pielii. Puteti adauga praful de spirulina la o crema care se potriveste tipului vostru de ten, la 50 de grame de crema fiind recomandat un gram de praf de spirulina.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri