Ingrediente necesare pentru minitarte cu mar si portocala:
Blat:
2 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri lapte
1 lingurita praf de copt
un varf cutit sare
Umplutura:
3 mere
1 portocala
1 lingurita cu varf amidon
2 linguri zaha
Pentru ornat aprox 50 ml frisca; O lingura unt pentru uns formele
Mod de preparare minitarte cu mar si portocala:
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam 2-3 minute. Urmeaza galbenusurile si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam faina si praful de copt. Ungem cele 6 forme cu unt si tapetam cu faina.
Umplem formele in mod egal cu compozitia de mai sus si le asezam intr-o tava pe care o dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 20 min.
In acest timp pregatim umplutura:
- spalam si curatam merele si le taiem cubulete intr-un vas
- peste mere punem zaharul, coaja rasa de la portocala, sucul si pulpa de portocala
- punem pe foc si lasam sa fiarba cateva minute pana se inmoaie putin merele
- amidonul il amestecam cu putina apa rece, luam din sucul lasat de mere 2 linguri si il amestecam cu amidonul pe care il turnam apoi peste mere
- lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand sa nu se prinda de fundul vasului
Tartele le rasturnam fiecare pe cate o farfurioara si le umplem cu aceasta umplutura.
Ornam cu frisca.