IN ACEST ARTICOL:
Machiajul permanent este o procedura simpla, nechirurgicala care se realizeaza la nivelul buzelor si al ochilor. Procedura contur make-up se efectueaza intr-un salon specializat, unde, dupa ce tenul a fost curatat in profunzime, se deseneaza un contur corect si precis al sprancenelor, al ochilor sau al buzelor.
Procedura interventiei

Durata interventiei este de una-doua ore. Interventia se realizeaza cu ajutorul unui ac special, care strapunge in stratul superficial al dermei. La nivelul pielii este introdus un colorant pe baza de pigment de origine minerala care se infiltreaza foarte bine in piele, mentinandu-se pentru o perioada de timp de la 7-8 luni pana la 2-7 ani. Interventia este insotita de o anestezie locala, simpla insa contraindicata persoanelor suferind de diabet sau de epilepsie. Si cine a spus ca machiajul permanent este chiar permanent? Daca se doreste indepartarea sa, acest lucru este posibil cu ajutorul unei alte proceduri de indepartare pe baza de laser sau printr-o noua interventie, in care culoarea conturului este inlocuita de culoarea naturala a pielii. Dupa interventie, zona saupra careia s-a actionat nu trebuie spalata cu apa calda, iar timp de 30 de zile de la efectuarea procedurii trebuie evitata expunerea directa la razele ultraviolete.

Avantajele si dezavantajele machiajului permanent

Acest tip de machiaj are de partea sa marele avantaj de a corecta micile “imperfectiuni ale pielii”, accentuandu-se in acelasi timp anumite linii naturale ale fetei. Prin conturarea si pigmentarea anumitor linii ale pielii, se obtine un aspect mai regulat al trasaturilor. Acest procedeu implica insa si unele riscuri de infectie. Metoda este destul de dura pentru tegumentul foarte fin al buzelor, existand riscul aparitiei de herpes, de glaucoame (la nivelul ochilor), de alergii sau de iritatii. In unele cazuri, daca procedura nu este executata cu profesionalism, culorile pot migra de pe suprafata fetei mai repede decat te-ai astepta, ducand la un aspect estetic indezirabil. De asemenea, se recomanda apelarea la acest tip de interventie dupa varsta de 25 de ani. Machiajul permanent poate fi completat de un machiaj suplimentar, insa aplicarea acestuia contribuie partial la stergerea culorilor machiajului. Rezultatele acestei proceduri sunt vizibile, sunt durabile, dar nu definitive. De-a lungul timpului nuanta isi pierde din intensitate, procedura trebuind reluata periodic sau imbunatatita prin proceduri cosmetice de intretinere. Durata de viata a machiajului variaza si in functie de culorile alese si de proprietatile de reinnoire specifice fiecarui tip de piele in parte. Costul unei astfel de interventiei variaza intre 100 si 200 de euro.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri