Dintre greselile de executie, cele mai frecvent intalnite amintesc indoirea excesiva a coatelor cu retragerea lor spre posterior la pozitia initiala, ceea ce scurteaza cursa miscarii si aplecarea trunchiului spre inainte si balansarea, ceea ce pe de o parte supune coloana lombara unui stres suplimentar, iar pe de alta parte reduce din valoarea greutatii, fiindca intervine forta inertiala, iar bicepsul nu va fi complet stimulat.
In cazul in care bicepsul este una dintre grupele deficitare, va recomand sa lucrati flexii concentrate (flexii cu gantera cu un singur brat), pentru ca in acest fel va puteti indrepta toata atentia doar spre acel biceps.
Pe partea posterioara a bratului se gaseste muschiul triceps brahial. Acest muschi este mai voluminos decat antagonistul sau (bicepsul) si necesita un antrenament mai complex, care sa il 'atace' din mai multe unghiuri.
Tricepsul este cel care da volum bratului (chiar si atunci cand muschii sunt relaxati).
El prezinta trei capete superioare (de unde si numele de tri-ceps) si unul inferior, un tendon puternic care se insera pe olecran (cot). Principalul sau rol este de extensor al antebratului pe brat.
Masa tricepsului se dezvolta cel mai bine cu ajutorul exercitiilor de impins. Extercitiile de izolare au rolul de a stimula dezvoltarea lui din diverse unghiuri, astfel incat toate capetele sa fie implicate.
Recurgeti la extensii cu gantere, haltere sau la cabluri pentru a izola cele 3 capete.
Tricepsul este solicitat in multe exercitii pentru alte grupe musculare (pectorali, deltoizi) si de aceea are un potential destul de crescut de supraantrenare.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară