Bicepsul si tricepsul se pot antrena in aceeasi sedinta de antrenament (incepand cu grupa deficitara) sau se pot antrena in sedinte diferite, impreuna cu alte grupe musculare.
Musculatura antebratelor trebuie privita ca orice alta grupa musculara. Unii se nasc cu potentialul dezvoltarii unor antebrate fantastice, dar nu toti sunt asa norocosi.
Muschii antebratelor sunt solicitati in aproape toate exercitiile de forta, chiar si numai daca este vorba de a prinde o priza pe haltera. Antebratele sunt alcatuite din 20 de muschi. Pe fata anterioara a antebratelor se gasesc muschii flexori ai degetelor, dispusi in 4 planuri.
Pe partea posterioara se gasesc muschii extensori ai degetelor, in numar de 8, dispusi in doua planuri.
Pe partea externa a antebratelor se mai gasesc 4 muschi, dintre care cel mai puternic este brahioradialul, un muschi cu rol in flexia antebratelor pe brate si in miscarea de pronosupinatie.
Ca si in cazul gambelor, fiindca muschii antebratelor sunt folositi intens in activitatea curenta, dar si la sala, ei prezinta o oarecare rezistenta la dezvoltare in cazul in care lucrati cu greutati mici. Pentru a fi stimulati trebuie sa folositi greutati serioase si o tehnica stricta pentru a nu lasa bicepsul sa intervina in miscare.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară