IN ACEST ARTICOL:
Natura a inzestrat argila cu proprietati tamaduitoare unice. Tratamentul cu argila, una dintre cele mai vechi si aplicate terapii, constituie o metoda excelenta de purificare si de insanatosire a organismului, un remediu in vindecarea multor boli.
Natura a inzestrat argila cu proprietati tamaduitoare unice. Tratamentul cu argila, una dintre cele mai vechi si aplicate terapii, constituie o metoda excelenta de purificare si de insanatosire a organismului, un remediu in vindecarea multor boli. Calitatile terapeutice ale acesteia au atras atentia companiilor producatoare de produse cosmetice, argila fiind folosita din ce in ce mai mult in tratarea diverselor afectiuni ale pielii. Argila contine toate minerale si microelementele necesare unei bune functionari ale organismului, iar aplicata extern prelungeste tineretea si frumusetea tenului.

Tratamentele cu argila aplicate pe ten au un efect benefic asupra acestuia, redandu-i fermitatea si intarind musculatura fetei. Nu ati observat ca dupa ce ati aplicat masca pe baza de argila tenul si-a recapatat vigoarea si stralucirea? Mai mult ca sigur ca da. Efectul purificator al argilei nu poate fi contestat de nimeni. Exista mai multe tipuri de argila, caolinul (sau argila alba) aflandu-se printre cele mai intrebuintate in cosmetica. Mai putin cunoscute, insa la fel de eficiente, tratamentele pe baza de argila albastra, verde sau roz constituie mijloace de infrumusetare si ingrijire a pielii care nu trebuie de loc neglijate. In “1000 de retete ale frumusetii”, Iulia Dribnohod ne prezinta cateva argumente in acest sens:

Argila roz reprezinta o combinatie intre argila rosie si alba (in proportii diferite), avand o actiune dezinfectanta si de netezire a pielii. Deosebit de fina, argila roz este indicata in ingrijirea delicata a epidermei, folosindu-se atat ca masca hidratanta si ca tratament impotriva imbatranirii premature, cat si in compozitia sampoanelor pentru par normal.

Argila albastra este extrasa din Bulgaria (Muntii Rodopi) si prezinta un continut bogat de cupru si crom, ale caror saruri formeaza un strat albastrui. PH-ul prafului de argila albastra este de 7,3. Argila albastra se poate folosi in stare pura, in amestec cu apa, sub forma de masti penru ten, par si corp. Proprietatile acestui tip de argila fac ca aceasta sa fie un remediu excelent pentru pielea deshidratata. Argila albastra nu numai tonifica si intareste pielea, dar o si curata de cosuri, o albeste, netezeste riduril. Actioneaza benefic si asupra parului gras, iar folosita in mod constanta are efect anticelulitic, antibacterian si antistres.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele frumusetii autentice alaturi de Teoxane O călătorie fascinantă în ”Arta succesului feminin”. Recenzia cărții de debut a Victoriei Marinescu  Retinolul: Secretul frumuseții pentru tenul matur

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri