IN ACEST ARTICOL:
Natura a inzestrat argila cu proprietati tamaduitoare unice. Tratamentul cu argila, una dintre cele mai vechi si aplicate terapii, constituie o metoda excelenta de purificare si de insanatosire a organismului, un remediu in vindecarea multor boli.

Argila verde
- Culoarea verde a acestui tip de argila este data de continutul bogat de oxid de fier al acesteia. Avand pH-ul 7, argila verde este utilizata indeosebi in cazul parului si al tenului gras, precum si in combaterea matretii. In structura minerala a argilei verzi sunt incluse si minerale precum siliciu, aluminiu, magneziu, mangan, calciu, cupru, molibde, etc. Cum actioneaza insa aceste minerale asupra pielii? In primul rand aluminiul are rolul de a degresa si hidrata pielea, iar manganul are un efect dezodorizant. Siliciul continut de argila verde “are efect pozitiv asupra epidermei, confera elasticitate vaselor, stimuleaza cresterea parului, metabolismul lipidelor, formarea colagenului si a tesutului osos”, afirma Iulia Dribnohod.

Argila alba poate fi folosita in tratarea diverselor tipuri de ten, inclusiv a celui sensibil. Procentul mare de aluminiu si siliciu in amestec cu silicatii de magneziu si calciu, lipsa abrazivitatii si a nocivitatii fata de tesuturile umane (pH argilei alba este 5), proprietatile sale absorbante, antiseptice si regeneratoare fac din argila alba un ingredient extrem de valoros pentru cosmetica.

Masti purificatoare pe baza de argila

Folosite mai ales in ingrijirea tenului gras si acneic, mastile cu miere si argila alba sunt excelente deoarece absorb excesul de sebum de pe ten, reimprospatandu-l. In proportii egale, mierea si argila alba se amesteca cu lapte proaspat pana se obtine o pasta groasa. Se aplica uniform pe ten si se lasa sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa sau cu infuzie de musetel. O alta masca cu proprietati purificatoare este cea obtinuta din amestecul pudrei de argila cu un mar proaspat si ras si cu zeama de la jumatate de lamaie. Se tine pe fata timp de 10 minute dupa care se inlatura cu apa calduta si apoi rece.

Masti pentru inalbirea tenului

Pentru un efect de luminozitate a tenurilor pigmentate sau a celor cu pete, se poate folosi masca formata din amestecul unei linguri de pudra obtinuta din frunze de patrunjel cu doua linguri de lapte acru si o lingurita de argila. Dupa ce se lasa sa actioneze asupra tenului timp de 20 de minute, se inlatura cu lapte proaspat sau infuzie de musetel. O alta masca eficienta cu efect inalbitor si de reducere a porilor se obtine din amestecarea argilei albe cu lapte acru (o lingura din fiecare) si cu suc de rosii. Se lasa timp de un sfert de ora sa actioneze asupra tenului, dupa care se clateste cu apa rece.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri