Epilarea clasica
Impotriva parului nedorit putem actiona prin mai multe metode. Iata care sunt cele mai la indemana metode clasice de epilare: rasul cu lama, indepartarea parului de prisos cu ajutorul cremei depilatoare sau a spray-ului depilator (aceste doua procedee inlatura parul doar la suprafata si pentru o perioada scurta de timp), epilatul cu ceara rece sau fierbinte. In functie de viteza de crestere a parului, ceara poate fi utilizata la un interval de patru -sase saptamani. Folosita in mod constant, ceara ajuta la subtierea folicului firului de par si a radacinii, determinand rarirea firelor de par. Nu este insa indicata in cazul persoanelor cu leziuni sau cu o circulatie sangvina deficitara.
O alta metoda de epilare o constituie cea pe baza aparatelor electrice concepute special pentru extragerea firelor de par, prin rotirea anumitor componente. Epilatorul are un efect total, smulgand firele de par din radacina. Aceste metode se pot efectua si de acasa, insa pentru a evita unele efecte secundare este indicat sa apelezi la ajutorul specialistilor din cabinetele de infrumusetare.
Mai puteti apela si la metoda “sugar waxing”, o modalitate de epilare specific americana. O compozitie asemanatoare caramelului topit se intinde in directia de crestere a firului de par si se indeparteaza in sensul opus cresterii firului de par. Foarte rar se intampla in cazul acestei metode sa apara iritatii, iar “surplusul” este inlaturat destul de usor prin clatirea cu apa.
Metode moderne de epilare
Procedeele enumerate mai sus duc la indepartarea temporara a parului de prisos, si nu definitiva. Daca doriti sa va indepartati pentru totdeauna parul de prisos, puteti apela la epilarea cu laser. Epilarea cu laser reprezinta o metoda relativ noua de epilare permanenta care se practica in clinicile dotate cu aparatura specializata.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară