IN ACEST ARTICOL:
Prin miscarile sale sistematice, masajul mentine elasticitatea pielii si a muschilor fetei, prevenind aparitia ridurilor si ajutand la atenuarea celor deja formate.
Cine nu-si doreste un ten suplu si stralucitor pana la adanci batraneti? Dar cum sa lupti insa impotriva timpului cand acesta nu iarta pe nimeni? Timpul poate fi insa un prieten de nadejde al frumusetii noastre daca stim sa-l folosim intr-un mod constructiv. Masajul facial se numara printre cele mai simple (dar si cele mai eficiente) metode de prelungire a tineretii tenului. Prin miscarile sale sistematice, masajul mentine elasticitatea pielii si a muschilor fetei, prevenind aparitia ridurilor si ajutand la atenuarea celor deja formate.

La ce varsta este indicata practicarea masajului facial?

A apela la masaj dupa varsta de 50 de ani poate fi prea tarziu deoarece pielea lipsita de elasticitate cu greu cu greu mai poate fi adusa la starea sa initiala. Preventiv, masajul poate fi practicat incepand cu varsta de 25 de ani-30 de ani, asiguandu-se astfel tonifierea muschilor fetei.

Care sunt beneficiile masajului facial?

Practicat in timp util si intr-un mod corect, masajul asigura o revigorare a tonusului muschilor faciali, pielea fiind usor fortata sa-si mentine fermitatea. Se actioneaza in acelasi timp impotriva depozitelor de grasime de sub piele si se indeparteaza stratul de celule moarte de pe intreaga suprafata a tenului. Prin masaj, in tesuturi are loc un aflux puternic de sange, este stimulata hranirea acestora precum si activitatea glandelor sebacee.

Miscarile masajului

Masajul facial nu trebuie sa dureze mai mult de 15-20 de minute, iar miscarile nu trebuie niciodata efectuate cu brutalitate. Cu cat varsta este insa mai inaintata, cu atat miscarile vor creste in intensitate. Iata care sunt principalele etape ale masajului facial:

Mangaierea (sau netezirea) deschide si inchide un masaj. In cadrul acestei etape sunt executate miscari usoare, superficiale cu ajutorul pulpelor degetelor sau chiar cu toata palma, sensul acestora fiind determinat de directia circulatiei sangelui si a limfei. In acest mod circulatia sangelui este accelerata, iar activitatea muschilor este si ea stimulata.

Framantatul si ciupitul – Portiunea de piele asupra careia se actioneaza se prinde intre degetul mare si celelalte degete, iar procedeul este unul similar framantarii aluatului. Miscarile trebuie efectuate foarte lent, activandu-se astfel hranirea tesuturilor si fortifierea muschilor. O alta varianta a acestei proceduri o reprezinta “metoda ciupitului” prin care pielea este “prinsa” doar cu ajutorul celor doua degete. Ciupitul este eficient indeosebi in cazul tenurilor grase deoarece are rolul de a inlatura excesul de sebum al glandelor sebacee.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri