Masca recomandata cu argila se prepara astfel: argila se amesteca intr-o cescuta cu apa in care se mai adauga suc de rosii, de castraveti si de portocale. Argila mai poate fi folosita impreuna cu sucul de lamaie sau otetul de mere. Masca de argila recomandata se aplica in general seara si se lasa sa sctioneze timp indelungat, de obicei o jumatate de ora, insa timpul depinde de gradul problemei tenului dumneavoastra: daca este mai gras, se lasa mai mult.
Masca intens hidratanta
Este recomandata in special problemelor tenului uscat si se prepara din umratoarele ingrediente: un iaurt, cateva migdale pisate, doua linguri de miere si doua linguri de ulei de grau. Toate acestea se amesteca intr-o cana sau castronas pana la obtinerea unui amestec omogen. Masca se aplica o data la doua zile, seara si se lasa sa actioneze o jumatate de ora.
Masca pentru indepartarea punctelor negre
Este nevoie de un albus de ou, zeama de la o jumatate de lamaie si o cescuta de malai. Se amesteca albusul de ou cu zeama de lamaie, se bat pana se obtine o spuma. Amestecul obtinut se intinde pe fata si se lasa pret de cinci minute. Mai apoi se ia o panza curata din bumbac de dimensinile unei batiste, se inmoaie in apa si apoi se tamponeaza in malai. Cu aceasta panza va veti freca usor tenul pana la obtinerea unei curatari profunde si pana la indepartarea stratului de celule moarte de la suprafata tenului. Atentie insa, nu trebuie sa va agresati pielea, nu exagerati in frecarea tenului. Aceasta masca, datorita efectului puternic abraziv, se va folosi o data la trei-patru zile. La final se clateste tenul cu apa calduta din abundenta.
Sursa: Grace.ro
Citeste si alte articole pe Grace.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:
35 de pantofi superbi pentru nunta si cununia civila
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară