IN ACEST ARTICOL:
Mastile de fructe au proprietati revitalizante, de curatare, hidratare si de refacere a celulelor pielii. De asemenea, legumele, prin continutul lor de vitamine si minerale, invioreaza tenul prin intarirea vaselor capilare.

Toamna se numara bobocii, toamna se admira mai mult ca in orice alt anotimp bogatia naturii. Sezonul de toamna ne-a pus la dispozitie o minunatie de fructe si legume, numai bune de uns la suflet sanatatea si frumusetea noastra. Si tot in acest anotimp capricios, plin de ploi si soare, tenul nostru cel de toate zilele are nevoie de o ingrijire speciala. Ce trebuie sa facem insa in aceasta privinta? Nimic altceva... decat sa ne lasam tenul rasfatat de mastilor obtinute din legume si fructele de toamna.

Mastile de fructe au proprietati revitalizante, de curatare, hidratare si de refacere a celulelor pielii. De asemenea, legumele, prin continutul lor de vitamine si minerale, invioreaza tenul prin intarirea vaselor capilare. Am rasfoit cateva dintre retele de frumusete ale bunicilor, am aruncat un ochi si printre cele ale mamelor noastre si ne-am gandit sa dezvaluim si cateva dintre secretele proprii de frumusete. Si iata ce va propunem:

Se stie ca sucul obtinut din fructul de mar este un excelent tonifiant si poate fi folosit drept tratament pentru tenul cu probleme (acnee, seboree). O masca benefica pentru tenul normal este masca din piure de mere. 2 mere date prin razatoare se fierb intr-o cescuta de lapte. Dupa racirea amestecului, se adauga si cateva picaturi de ulei de masline. Masca de mar are efecte pozitive si asupra celorlalte tipuri de ten, insa fara adaosul de ulei. Inchide porii dilatati si catifeleaza pielea.

Aplicat pe ten timp de jumatate de ora, sucul de morcov intinereste tesutul pielii, redandu-i elasticitatea. Sursa importanta de vitamina A si B, C, D, E, G, K, sucul de morcov, aplicat extern, ajuta la regenerarea tesutului conjuctiv. Pentru un ten uscat si deshidratat, urmatoarea masca de morcov poate face minuni. Omogenizeaza un morcov ras cu o lingura de ulei de soia sau de germene de grau, cu un galbenus de ou si cateva picaturi de zeama de lamaie. Aplica pe intreaga suprafata a tenului si lasa-l sa actioneze 20 de minute. Clateste apoi tenul cu ceai de nalba.

Mastile de fructe contribuie la vitaminizarea tenului si la decolorarea pistruilor. Vitaminele, taninurile, calciul si magneziul aflate intr-o cantitate mare in struguri fac din sucul de struguri un eficient tonifiant al pielii iritate. Amesteca sucul proaspat de struguri cu o lingurita de fulgi de ovaz pana obtii o pasta omogena si las-o sa actioneze asupra tenului pentru un sfert de ora.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri